NOVAK BLISTA POSLE POBEDE: Teško je pronaći gde sam mogao da budem bolji
Foto: EPA

ZADOVOLJAN

NOVAK BLISTA POSLE POBEDE: Teško je pronaći gde sam mogao da budem bolji

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković kaže da je odigrao gotovo savršen meč u trećem kolu Rolan Garosa protiv Ričardasa Berankisa 6:1, 6:4, 6:1, a Litvanac nije imao gotovo nikakvih šansi.

Posle meča Đoković je porazgovarao sa Mišom Zverevim, koji je konstatovao da je Đoković sada napravio izuzetak tako što je odigrao nedelju pred Rolan Garos.

„Nikad to prethodno nisam radio, ali sam odlučio da tako bude jer se turnir igrao u Srbiji. Imali smo prvu nedelju gde smo bili slobodni i nismo morali da budemo u nekom krugu, da ne možemo da izlazimo. Proveo sam fantastično vreme tamo sa prijateljima i porodicom, igrao sam dobar turnir i tu sam počeo da igram napokon na nivou koji sam želeo i koji sam imao u Rimu. Tamo sam igrao isto dobar turnir, čak i meč u finalu sa Rafom. Onda u Beogradu mislim da nisam utrošio mnogo energije, dobio sam je i za sada se to pokazuje kao dobra odluka“, rekao je Đoković za Eurosport.

On je bio hirurški precizan u udarcima, tajmingu, gotovo da nije pravio greške.

„Znaš, uvek si sam sebi najveći kritičar, proveravaš neke stvari i detalje koji mogu da budu bolji, ali realno, teško je pronaći gde sam mogao da budem danas bolji. Prvi i treći set, sjajno sam se kretao i igrao, on je vrlo brz. Igra ravno, jedan-dva, agresivne udarce, riskantan tenis. Morao sam da ga nateram da odigra potez“, priznaje Novak.

Na pitanje o promeni vremenskih uslova, jer je vreme u subotu bilo nešto hladnije nego prethodnih dana, Srbin je svestan da mora da se prilagođava vremenu.

„Kad sam prošle godine ušao u finale sa Rafom mislio sam da su to savršeni uslovi za mene, bilo je hladno i sporo i nije bilo sjajno moje izdanje. Prosto moram da budem spreman da se prilagodim kakvo god bude vreme. Morate da trenirate, da se pripremite i adaptirate na određene uslove. Moram da kažem da mi se vreme dopadalo, loptica nije nešto mnogo odskakala. Kad je sunce, onda zna da odskače visoko. Igrao sam dobro i u drugim uslovima, ali može i ovako da bude za mene“, napominje prvi reket sveta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track