DA NE VOLI NOVAKA ZNAMO, ALI OVO JE SULUDO: Đoković pobedio, on tvrdi da je testirao rivala!
Foto: Profimedia, Sonja Spasić

jel realno

DA NE VOLI NOVAKA ZNAMO, ALI OVO JE SULUDO: Đoković pobedio, on tvrdi da je testirao rivala!

Tenis -

Stručni konsultant Eurosporta Mats Vilander izneo je teoriju da je u meču osmine finala Rolan Garosa protiv Lorenca Muzetija najbolji teniser sveta Novak Đoković testirao rivala, proveravajući koji su njegovi limiti...

On je kao jedan od najbitnijih detalja sa meča izdvojio nervozu najboljeg tenisera sveta sa početka meča, a zatim dodao i da je Novak bio neaktivan kako bi proverio kvalitet rivala.

Novak je posle velike borbe slavio posle pet setova 6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0, kada je Museti zbog povrede predao meč.

''Možda je Novak bio malo nervozan. Igrao je protiv mladog igrača, nije želeo da izgubi. Zato je bio pasivniji. Mislim da je samo testirao protivnika, da proveri kakav će rezultat biti ako bude pasivan. Ali, na kraju je prošao..''

Šveđanin, koji je osvojio sedam Grand slem titula u karijeri, bio je prepun reči hvale za mladog italijanskog tenisera.

''Igrao je fantastičan bekhend, podsećao je na Dominika Tima. On je raznovrstan igrač, može da igra i dobar forhend. Dobro je što ima toliko različitih oružja, ali šteta zbog predaje i povrede. Znate kako je ona nastala? Zbog trčanja, morao je mnogo da trči u prva dva seta'', rekao je Vilander o Đokovićevom rivalu.

Protivnik Novaka Đokovića u četvrtfinalu biće Mateo Beretini, kom je Rodžer Federer još juče predao meč. Pobednik tog susreta verovatno će u polufinalu igrati protiv Rafaela Nadala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track