NOVAK JE FENOMEN, MI SRBI SMO PONOSNI I SREĆNI! Piksi se javio iz Japana: Đoković i Jokić su pokazatelj VREDNOSTI jedne zemlje!
Foto: Mondo/Stefan Stojanović

ODUŠEVLJEN

NOVAK JE FENOMEN, MI SRBI SMO PONOSNI I SREĆNI! Piksi se javio iz Japana: Đoković i Jokić su pokazatelj VREDNOSTI jedne zemlje!

Tenis -

Po završetku turneje po Japanu i uoči povratka za Srbiju Dragan Stojković Piksi selektor Srbije osvrnuo se na veliki uspeh Novaka Đokovića i Nikole Jokića

Uoči povratka iz Japana, selektor fudbalskog A tima Srbije Dragan Stojković osvrnuo se na fantastične uspehe Nikole Jokića i Novaka Đokovića, koji su svojim priznanjima i rezultatima čitavu naciju proteklih dana podigli na noge.

"Kad se čovek probudi i čuje lepe vesti, naravno da se silno obraduje. Ponosni smo ovih dana i lepo se osećamo, iako su nas Nikola i Novak navikli na svoje podvige i ovo nije ništa novo. Rezultati koje postižu svakako ulaze u sve anale sporta i izazivaju divljenje čitavog sveta. Novak je fenomen sam po sebi. Mečevi koje je tokom karijere odigrao protiv Nadala i Federera dobili su epitet epskih i ušli u istoriju tenisa kao nešto čudesno i neponovljivo. I on sam ispisuje najlepše stranice ovog sporta, to je nešto fascinantno. Naš čovek dominira svetskim tenisom i kako da ne budemo ponosni i srećni. Želim mu da nastavi u istom stilu, pa i ako izgubi neki meč, to apsolutno ništa neće promeniti u mom mišljenju.", objasnio je Piksi

Stojković se osvrnuo i na fantastično dostignuće Nikole Jokića, koji je proglašen za MVP- a NBA lige

"Biti proglašen za najboljeg igrača u jednoj ligi koja je svojevrsna arena košarkaških vedeta, zaista je fascinantan rezultat. Reč je o takmičenju koje se mnogo razlikuje od ove košarke koju mi gledamo u Evropi i Somborci mogu itekako da budu ponosni na svog sugrađanina, a i mi zajedno sa njima. Iskrene čestitke obojici, ti uspesi su apsolutno pokazatelj vrednosti jedne zemlje, jedne sportske nacije. To je ono što svi mi koji se bavimo sportom nosimo sa sobom, pogotovo kada se takmičimo van granica Srbije. Jedna ogromna odgovornost koju moramo da imamo. Tako sam razmišljao dok sam igrao fudbal, tako razmišljam i sada. Fantastična je stvar kada iz jedne male zemlje postižete tako vrhunske rezultate. Sportisti su bili i ostali najbolji ambasadori svog naroda i sve ovo što rade Novak i Nikola meni kao građaninu Srbije čini jedno veliko zadovoljstvo. Ovo nije kraj, naravno. Tek će oni da nam donose lepe vesti“ konstatovao je Dragan Stojković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track