POČINJE VIMBLDON! Novak Đoković ima otvoren put ka 20. Grend slem trofeju!
Foto: AP

IDEMOOO

POČINJE VIMBLDON! Novak Đoković ima otvoren put ka 20. Grend slem trofeju!

Tenis -

Najbolji teniser sveta na terenu u ponedeljak, prvi protivnik biće mu Englez Džek Drejper

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je 19 grend slem trofeja, a priliku da uzme jubilarni 20. imaće na svom omiljenom turniru u Vimbldonu koji počinje u ponedeljak. Žreb je bio naklonjen Noletu i teško je predvideti ko bi mogao da ugrozi Srbina da osvoji svoj šesti trofej u Londonu.

Novak Đoković, Vimbldon
foto: AP

Novak Đoković na teren Vimbldona izlazi u ponedeljak, kada će odmeriti snage sa domaćim teniserom Džekom Drejperom, momkom od 19 godina, koji trenutno zauzima 250. mesto na ATP listi. Nole će u drugom kolu igrati sa pobednikom meča između Kevina Andersona i Marsela Tomasa Bariosa Vere, gde je visoki Južnoafrikanac apsolutni favorit. Dalje, Novaku bi prema projekciji žreba i rejtingu rivali trebalo da budu Alehandro Davidovič Fokina ili Andreas Sepi, Gael Monfis, dok bi u četvrtfinalu trebalo da ga čeka Andrej Rubljev. Voljom žreba, u polufinalu Vimbldona, mogli bismo da gledamo reprizu finala sa Rolan Garosa, duel Đokovića i Cicipasa. U finalu... Pitanje. U drugom delu kostura su Danil Medvedev, Rodžer Federer, Mateo Beretini...

Novak Đoković, tenis, Vimbldon
foto: AP

Novak Đoković bio je najbolji u Vimbldonu 2011, 2014, 2015, 2018. i 2019. godine, a prošlog leta grend slem u Londonu nije igran, zbog pandemije koronavirusa.

Pohvale bivšeg šampiona

Mekinro: Izgleda zadivljujuće

Džon Mekinro, nekada prvi teniser sveta, impresioniran je stavom Novaka Đokovića uoči početka Vimbldona:

- Njegova najveća prepreka po meni je to, da li će njegovo telo sve izdržati sve napore. Izgleda zadivljujuće. Fenomenalan je. On je na pola puta, mislim da je najteže iza njega.

Džon Meinro bio je pobednik Vimbldona 1981, 1983. i 1984. godine.

Voli travu

Trenirao bosonog

Novak Đoković trenirao je bosonog na travi Vimbldona. To je ritual koji voli da praktikuje na svim grend slem turnirima. Tako crpi energiju iz zemlje i "uzemljuje se", kako voli da kaže. Deo treninga sa svojim fitioterapeutom Ulisesom Badijom odradio je i van stadiona, na čuvenom "Henmanovom brdu", mestu gde oni koji nemaju karte gledaju mečeve na Vimbldonu.

Kurir sport / A.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track