JOŠ JEDNA ZVEZDA OTKAZALA UČEŠĆE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Serena Vilijams ne ide u Tokijo
Foto: Profimedia

šok

JOŠ JEDNA ZVEZDA OTKAZALA UČEŠĆE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Serena Vilijams ne ide u Tokijo

Tenis -

Američka teniserka Serena Vilijams saopštila je danas da neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju ovog leta.Osvajačica 23 grend slem titule matematički je obezbedila plasman na Igre, ali nije na listi američkog olimpijskog tima.

"Nisam na olimpijskoj listi, koliko znam. Ako je tako, onda i ne bi trebalo da budem na listi", rekla je 39-godišnja Vilijams.

Ona je do sada četiri puta učestvovala na Olimpijskim igrama, a osvojila je zlato u singlu u Londonu 2012. godine. Takodje, u Londonu je osvojila i zlato u dublu, kao i na Igrama u Sidneju 2000. godine i u Pekingu 2008.

Sve medalje u dublu osvojila je sa starijom sestrom Venus.

"Mnogo je razloga za ovakvu odluku o Olimpijskim igrama. Zaista ne želim sada o njima da pričam, možda nekog drugog dana. Izvinite", navela je ona.

"Zaista nisam razmišljala o tome. U prošlosti, to bi bilo divno mesto za mene. Zaista nisam razmišljala o tome i nastaviću da ne razmišljam", dodala je Vilijams, koja će od ponedeljka na Vimbldonu igrati za osmu titulu na londonskom grend slemu.

Olimpijske igre održaće se od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju.

Švajcarac Rodžer Federer u subotu je rekao da još nije odlučio da li će igrati na olimpijskom turniru, a da će doneti odluku u odnosu na to kakav rezultat bude napravio na Vimbldonu i kako se bude osećao.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track