SUSRET ĐOKOVIĆA I PATRIJARHA: Pavle je otvorio oči i jednim potezom promenio mu karijeru! Novak je tada prvi put osvojio Vimbldon
Foto: EPA/Caroline Blumberg, Profimedia

Oče, stigao je!

SUSRET ĐOKOVIĆA I PATRIJARHA: Pavle je otvorio oči i jednim potezom promenio mu karijeru! Novak je tada prvi put osvojio Vimbldon

Tenis -

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera Sveta Novaka Đokovića, otkrio je detalje posete porodice tadašnjem patrijarhu Pavlu.

Bio je to, po rečima Srđana, sudbonosni susret, jer je Nole posle toga ušao u čuvenu sriju od 43 uzastopne pobede, osvojio Vimbldon i postao prvi teniser sveta. Praktično, isterao je Rodžera Federera i Rafaela Nadala iz njihove zone konfora, i najavio domete koje je dostigao do današnjeg dana.

Novak Đoković
foto: AP

"Bio je, mislim, novembar 2009. godine. Ušli smo u njegovu sobu. Pokojni patrijarh Pavle, i tada živi svetac, sedeo je u jednoj fotelji sa strane, u stanju polusna. Moja supruga Dijana, Marko, Đorđe i ja, seli smo na ivicu kreveta, a Novak je seo pored njega", rekao je Srđan u intervjuu za "Politiku".

Srđan je otkrio i šta se desilo zatim.

"Đakon je rekao - Oče, stigao je Novak, blagosiljajte ga. Patrijarh je otvorio oči, okrenuo se ka Novaku i rekao 'sine, Bog te blagoslovio'. Spustio je svoju ruku na Novakovu. Od tog momenta, Nole je imao 43 pobede za redom", ispričao je Srđan Đoković.

Kurir sport / Politika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track