Đoković: Znam kako sa Federerom

Finale Sinsinatija

Đoković: Znam kako sa Federerom

Tenis -
Najbolji srpski teniser i trenutno drugoplasirani na ATP listi učestvovao je već u tri finala u Sinsinatiju, ali bezuspešno

Novak Đoković ima novu priliku da osvoji trofej na turniru Masters serije u Sinsinatiju. Najbolji srpski teniser i trenutno drugoplasirani na ATP listi učestvovao je već u tri finala u američkom gradu, ali bezuspešno.

Posle pobede nad Huanom Martinom del Potrom u polufinalu, Đoković će se susresti sa Rodžerom Federerom, prvim na svetskoj rang listi. Švajcarac je Srbina do sada pobedio u 15 mečeva i ima tri trijumfa više, a slavio je i u poslednjem međusobnom okršaju (Vimbldon 2012).

Đoković je posle četvrtog mesta na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio turnir u Torontu, a kako je najavio spreman je za novi duel sa Federerom. Švajcarac je već jednom (2009.) pobedio Srbina u finalu u Sinsinatiju.

"Do sada mi je išlo dobro i znam kako da se izborim sa pritiskom. Takođe dobro znam kako treba da igram. Pokušaću da iskoristim svaku od prilika koja mi se ukaže," kazao je Đoković koji u slučaju eventualnog trijmufa neće preuzeti prvo mesto na rang listi.

Meč između Federera i Đokovića će početi u 18:30 časova po srednjeevropskom vremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja