NOVAKOVA DOMINACIJA! Evo šta Đoković kaže na tu temu
Foto: Profimedia

NE MISLI DA STANE

NOVAKOVA DOMINACIJA! Evo šta Đoković kaže na tu temu

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u Londonu nastoji da osvoji 20 Grand slem titulu, treću ove godine, posle slavlja u Melburnu i Parizu.

U sredu je pobedio Kevina Andersona 6:3, 6:3, 6:3 i plasirao se u treće kolo Vimbldona.

S obzirom na to da je 2016. godine, kao šampion Australijan Opena i Rolan Garosa, poražen u trećoj rundi Vimbldona, zanimalo je novinare koliko mu to iskustvo pomaže sada.

„Spomenuo sam na pres konferenciji pred početak turnira da pokušavam da izvučem pouke iz svega što se dogodilo 2016. godine. Osvojio sam dva slema, osećao sam se odlično, igrao sam dobro, ali sam izgubio u trećem kolu od odličnog Sema Kverija. Ipak, osećao sam se nekako drugačije. Prvi put sam bio u takvoj situaciji. Sada sam mudriji, iskusniji. To mi pomaže. I sada sam u trećem kolu, još je dalek put ispred mene. Nadam se da mogu daleko da stignem. Zadovoljan sam kako je sve išlo do sad“, poručio je Novak.

Na pitanje koliko još godina planira da dominira teniskim svetom, Srbin je odgovorio:

„Želim da budem u najboljoj formi na najvećim turnirima. Već sam rekao, u ovoj fazi moje karijere, Slemovi su mi najvažniji. Naravno, turniri iz serije 1000… Želim da zadržim visoku poziciju na ATP listi. Ali kada sam već oborio rekord po broju sedmica na prvom mestu, sada su slemovi i Olimpijske igre najvažniji. Ako pričamo o dominaciji, zavisi kako definišete tu reč“. Đoković je u maju napunio 34 godine.

„Godine su samo broj. To je moj pristup. Ne razmišljam o tome. Verujem da dosta toga zavisi od uma. Ja razmišljam pozitivno, vodim računa o svom zdravlju. Ne možete na najvišem nivou da budete svakog dana, naravno, ali trudim se da živim zdravo, što mi pomaže da se oporavim brzo i igram još mnogo godina. Ali kako starim, osećam da učim mnogo o sebi, i na terenu i van njega. Takođe, uključujem različite stvari u svoju igru i svoj život generalno. Ne razmišljam o kraju. Sve dok osećam želju, dok sam zdrav, nastaviću“.

Sledeći rival braniocu titule biće pobednik duela Sepi – Kudla.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track