POLASKANA NOVAKOVIM REČIMA: Osaka dobila Đokovića i drugih u zaštiti svog mentalnog zdravlja
Foto: Profimedia

EMOTIVNA

POLASKANA NOVAKOVIM REČIMA: Osaka dobila Đokovića i drugih u zaštiti svog mentalnog zdravlja

Tenis -

Druga teniserka sveta Naomi Osaka rekla je u intervjuu magazinu Tajm (Time) da je između ostalih dobila podršku i prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, nakon što se povukla sa Rolan Garosa, rekavši da joj je potrebna pauza da bi zaštitila svoje mentalno zdravlje

"Možemo doneti mere za zaštitu sportista, posebno za one krhke, uz predlog da im se dozvoli da ponekad preskoče konferenciju za medije bez novčanih kazni", rekla je ona u intervjuu, a prenela je danas agencija AP.

Pored Đokovića, 23-godišnju teniserku su podržali i bivša prva dama SAD Mišel Obava, kao i proslavljeni sportisti, plivač Majkl Felps i košarkaš Stefen Kari.

Osaka je pre povlačenja sa ovogodišnjeg Rolan Garosa, donela odluku da se neće pojavljivati na konferencijama za medije, kako bi zaštitila svoje mentalno zdravlje.

Organizatori grend slem turnira u Parizu izrekli su joj zatim novčanu kaznu od 15.000 dolara, nakon koje je ona odlučila da se povuče, rekavši da je u poslednje vreme imala napade anksioznosti pre davanja izjava za medije.

"Verovali ili ne, prirodno sam zatvorena u sebe i ne udvaram se svetlima reflektora. Uvek se trudim da zagovaram ono u šta verujem, ali to često donosi veliki strah", dodala je japanska teniserka.

Osaka nije nastupala ni na trećem ovosezonskom grend slem turniru, Vimbldonu, ali je najavila učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

U dosadašnjoj karijeri osvojila je četiri grend slem titule, po dve na Australijan openu i Otvorenom prvenstvu Amerike.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track