DEMOLIRANJE U DESET ČINOVA! Ovo je rezultat u najvažnijim teniskim kategorijama: Novak vs Rodžer i Rafa 10:0! BRUTALNO!
Foto: AP Halden Krog, AP Hamish Blair, EPA Dean Lewins

dOMINACIJA

DEMOLIRANJE U DESET ČINOVA! Ovo je rezultat u najvažnijim teniskim kategorijama: Novak vs Rodžer i Rafa 10:0! BRUTALNO!

Tenis -

Kurir vam donosi neoborive činjenice u prilog tezi da je Đoković postao broj jedan u istoriji tenisa

Pravićemo se da se nikada nije desio Federerov gaf s bitnošću lepote tenisa, a ne brojki. Sumanuto je taj vapaj očajnika detaljnije komentarisati. Zato samo činjenice.

Donosimo vam 10 verovatno i najbitnijih kategorija u svetu tenisa. U apsolutno svakoj od njih Novak Đoković je najbolji! Dakle, Novak 10, Rodžer 0, Rafa 0.

To su činjenice koje mogu mnogima da smetaju, da ih žuljaju, da žele da ih promene, ali na njihovu žalost, od toga nema ništa. Istorija sve dobro pamti. Svaki trofej se memoriše. A u toj memoriji stoji - Novak je apsolutno najbolji.

Toliko je iznad Nadal i Federera da nema više govora o nekoj trci. Trka je završena. Najveći svih vremena je rođen 22. maja 1987. godine i zove se Novak Đoković.

1. Grend slemovi

Ovde jesu svi na brojci 20, ali onda se aktivira potkategorija - igrač koji je jedini uzeo svaki grend slem bar po dva puta. To je uspelo samo Novaku Đokoviću. Federer nema dva Rolan Garosa, dok Nadal nema dva Australijan opena.

Novak Đoković, Vimbldon, pehar
foto: Profimedia

2. Međusobni skor

Novak ima bolji međusobni skor u mečevima protiv Nadal i Federera. Švajcarca je pobedio 27 puta (uz 23 poraza), dok je od Španca bio bolji u 30 navrata (uz 28 poraza).

3. ATP lista

U ovoj kategoriji srpski as je apsolutni lider i niko ne može da ga stigne. Trenutno je 329 nedelja na prvom mestu ATP liste, a još nekoliko meseci mu je zagarantovana ta pozicija. Kada je reč o bodovima, ima ih 12.113!

4. Zarada

Najviše novca od tenisa u istoriji ovog sporta zaradio je Novak Đoković. Sa 151 milionom dolara, Nole je ubedljivo ispred Rodžera i Rafe, koji su zaradili 130, odnosno 124 miliona dolara.

5. Veliki turniri

Grend slemovi, mastersi, Olimpijske igre - čine trojstvo velikih turnira u svetu tenisa. Najviše osvojenih ima Novak Đoković 61, prate ga Federer sa 57 i Nadal sa 54.

6. Procenti

Mogu i da se gledaju procenti i opet će odgovor biti isti. Novak Đoković ima procentualno veći postotak pobeda od Nadala i Federera. Srbin je na 83,3 odsto trijumfa u karijeri, Rodžer ima 81,9 odsto, a Rafa 83,2 odsto.

7. Karijera

Od velike trojke najmanje profesionalnih sezona u svetu tenisa ima srpski as. Novak je 18 godina profesionalac, Rafa 20 sezona, a Rodžer igra profesionalni tenis čak 24 sezone. Manje igrao, najviše postigao.

FEDERER
foto: AP / Michel Euler

8. Podloge

Bez dileme - jedini iz velike trojke koji igra gotovo podjednako dobro na svim podlogama zove se Novak Đoković. Federeru je šljaka slabiji deo asortimana, dok je Nadal "tanji" na betonu.

9. ELO lista

Savršen matematički metod za izračunavanje nivoa veština igrača kaže kao i sve ostalo: Novak! ELO lista izgleda tako da je Nole prvi sa 2.435 bodova, Nadal drugi (2.374), a Federer treći (2260).

Nadal

10. Trka za GOAT

Na listi na kojoj se sabiraju svi poeni za učinak u karijeri i koja bira najboljeg igrača svih vremena, Novak je od nedelje na poziciji jedan! Đoković ima 941 bod, iza njega je Federer sa 935 i Nadal sa 848 bodova.

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track