ŠOKANTNO! NOVI SKANDAL KOJI POTRESA TENISKI SVET: Nemci otkrili da su mečevi na Vimbldonu NAMEŠTENI
Foto: Printskrin

posle rolan garosa

ŠOKANTNO! NOVI SKANDAL KOJI POTRESA TENISKI SVET: Nemci otkrili da su mečevi na Vimbldonu NAMEŠTENI

Tenis -

Posle priče o nameštanju teniskih mečeva na Rolan Garosu i dva meča na Vimbldonu, koji se završio pre samo dva dana, nalaze se pod sumnjom da su bila nameštena.

Nemački list "Die Welt" je došao u posed informacija mogućih manipulacija rezultata na grend slem turniru u Londonu, koji su se dogodili u prethodne dve sedmice?

Naime, jedan susret koji je pod sumnjom jeste iz prvog kola muškog dubla, u kojem je jedan par osvojio prvi, pa izgubio naredna dva seta. Tajming velikih uplata novca da će taj par izgubiti meč je ono što je privuklo pažnju.

Još zanimljiviji je slučaj drugog susreta.

Radi se o meču prvog kola muškog singla u kojem je igrao jedan nemački teniser, ali se navodi da je on samo slučajno upleten, jer je meč sumnjiv zbog onoga što je radio njegov protivnik. Navodi se da je petocifrena svota novca bila uplaćena pred kraj drugog seta na tačan rezultat, kao i da su bile posebne uplate na broj gemova u meču. I obe uplate su bile dobitne.

Ne postoje nikakve indicije o kom nemačkom teniseru se radi - osim Kolšrajbera, u prvom kolu su učestvovali i Janik Hanfman, Oskar Ote, Dominik Kepfer, kvalifikant Danijel Masur, Aleksander Zverev i Jan Lenard Štruf.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track