NOLE 12 GODINA ČEKAO DA ZAPUŠI USTA FEDERERU Rodžer ga 2009. brutalno isprozivao, sada bi u zemlju propao da može! VIDEO
Foto: Profimedia

SRBIN SERVIRAO OSVETU

NOLE 12 GODINA ČEKAO DA ZAPUŠI USTA FEDERERU Rodžer ga 2009. brutalno isprozivao, sada bi u zemlju propao da može! VIDEO

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković u nedelju je šesti put u osvojio Vimbldon i tako stigao do jubilarne 20. Grend slem titule u karijeri i tako se izjednačio na večnoj listi sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju najdragocenijih trofeja.

Novak je osvajanjem Vimbldona po mnogima stavio tačku da diskusiju ko je najbolji svih vremena u belom sportu. Čak i najveći Novakovi hejteri konačno su priznali da je Srbin neprikosnoven!

Osvajanjem 20. Grend slem titule Nole je stigao još jedan rekord Švajcarca Rodžera Federera, koji ne može da se pomiri sa činjenicom da je ispao iz trke za titulu "GOAT", pa snima tragikomične reklame u kojima uverava tenisku javnost da je bitniji stil igre od rezultata.

Rodžer je godinama bio uveren da su njegovi rekordi nedodirljivi i da ga nikada niko ne može nadmašiti, međutim, Nole mu je srušio snove.

Ovo ljuto tenisko rivalstvo počelo je 2008. godine na Australijan openu, kada je Novak osvojio svoj prvi Grend slem u karijeri. Novak je tada prvi put srušio Švajcarca na GS i nagovestio da bi mogao da ga ugrozi u budućnosti.

Rodžer Federer, Novak Đoković, AO 2008
foto: Profimedia

Švajcarac se osetio ugroženim pa je koristio svaku priliku da udari na Srbina.

Godinu dana nakon poraza u Melburnu žestoko ga je isprozivao jer je predao meč u četvrtom kolu Australijan opena protiv Endija Rodika.

Optužio je Novaka da je folirant i da lako odustaje.

"Dešavalo se i ranije da Đoković preda. On nije momak koji nikada ranije nije predao, to je razočaravajuće. Predao je i meni u Monaku prošle godine. Ja sam to uradio samo jednom u karijeri" oštar je bio Švajcarac.

Dvanaest godina kasnije prepotentni Švajcarac je dobio brutalan odgovor od Novaka.

"Odustajanje nikad nije opcija" zagrmeo je Novak na Vimbldonu, kao da se u tom momentu setio Federerovih reči.

Kurir sport

00:29

NOVAK NAPRAVIO LOM U VIP RESTORANU NA VEMBLJU: Legende svetskog fudbala zapevale u čast Srbina! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track