GORAN IVANIŠEVIĆ PRIMLJEN U KUĆU SLAVNIH: Emotivan govor Hrvata: Nije bilo lako biti moj navijač!
Foto: Profimedia

zvanično

GORAN IVANIŠEVIĆ PRIMLJEN U KUĆU SLAVNIH: Emotivan govor Hrvata: Nije bilo lako biti moj navijač!

Tenis -

Proslavljeni hrvatski teniser Goran Ivanišević zvanično je primljen u tenisku Kuću slavnih u Njuportu.

Trener Novaka Đokovića u Kuću slavnih ušao je kao deo Klase 2020, sa bivšom španskom teniskom šampionkom Končitom Martinez.

Goran Ivanišević
foto: Profimedia

U Kuću slavnih Hrvata je uveo Džon Mekinro, koji je tokom ceremonije rekao da je Ivanišević bio jedini luđi teniser od njega.

Ivanišević je u karijeri osvojio 22 titule, a najvredniji trofej uzeo je na Vimbldonu 2001. godine, kada je kao 125. teniser sveta sa specijalnom pozivnicom uspeo da trijumfuje. Na svečanoj ceremoniji Goran je održao i jedan emotivan govor.

"Pre 42 godine počeo sam ovo putovanje u malom gradu Splitu u Hrvatskoj. Danas, 42 godine kasnije, završavam u Njuportu. Imao sam mnogo uspona i padova, ali nikada nisam prestao da verujem. Prvi put u životu, mogu da kažem da sam ponosan na sebe. Nije bilo lako biti moj navijač. Bilo je frustrirajuće, bilo je tužno, verovatno su se mnogo ljudi i razveli zbog mene. Ipak, jedna stvar je sigurna: bilo je zabavno biti moj navijač", rekao je Ivanišević.

Ivanišević se zahvalio svim trenerima, kolegama, članovima porodice, svojoj zemlji, ali i ljudima sa Vimbldona koji su odlučili da mu daju čuvenu pozivnicu.

"Da mi niste dali pozivnicu, na bih sada ovde stajao. Bila je to dobra odluka. Hvala vam", rekao je Goran.

Hrvat je istakao da je ponosan na sebe i otkrio da postoji više Gorana: Dobri Goran, loši Goran i Goran za hitne slučajeve.

"Prvi put u životu mogu reći da sam ponosan na sebe. Za svu trojicu Gorana, za petoricu Gorana, za sve Gorane ovog sveta, učinili ste me ponosnim. Uradili smo to na teži način, ali na svoj način."

"Hvala vam puno. Ovo je kraj. San se ostvario", završio je Ivanišević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track