CRNA GORA ME VRAĆA U DETINJSTVO Novak uživa u Boki i sprema se za OI: Moj uspeh podstakao je region, ali mora da se napravi SISTEM
Foto: Profimedia

OTVOREN

CRNA GORA ME VRAĆA U DETINJSTVO Novak uživa u Boki i sprema se za OI: Moj uspeh podstakao je region, ali mora da se napravi SISTEM

Tenis -

Najboljki teniser sveta Novak Đoković nalazi se u Crnoj gori gde se priprema za predstojeće Olimpijske igre.

Osvajač 20 grend slem titula kazao je da prati rezultate najbolje crnogorske teniserke Danke Kovinić i uopšte tenisera iz regiona.

Kako da ne, pa oni su svi naši. To tako gledam i radujem se svakom uspehu. Kovinić je, ako se ne varam, pre nekoliko mjeseci ostvarila svoj najveći uspjeh u karijeri i ona je sada već ustaljena igračica u prvih 100 i ide ka prvih 50 na svetu. Želim joj sve najbolje, nadam se da ćemo i ovde imati priliku da odigramo neku partiju”, kazao je Đoković.

Govoreći o boravku i pripremama u Crnoj Gori, kazao je da je to njegova država i njegov narod, navodeći da je u rizortu imao odlične uslove za trening, sa terenima urađenim po svjetskim standardima

Osećam se kao kuće. Čitavo svoje detinjstvo, pogotovo na letnjim raspustima, proveo sam u Crnoj Gori. Više sam provodio vremena na otvorenom moru, na Svetom Stefanu i Budvi, a sada sam se zaljubio u Bokokotorski zaliv. Tu smo sa nekim prijateljima, došao sam sa suprugom i decom. Oni su bazirani neko vreme i ostaće ovde, dok budem boravio na Olimpijskim igrama u Tokiju”, rekao je Đoković.

On je najavio da će se ponovo vratiti u Crnu Goru pred američku sezonu.

Sve je lepše kad pričaš svoj jezik. Imam odlične uslove za trening u Portonovi rizortu, izašli su mi u susret. Janko Tipsarević, koji ima saradnju sa tim rizortom, nahvalio mi je terene, koji su urađeni po svetskim standardima i zadovoljili su sve ono što mi je potrebno za trening”, rekao je Đoković.

Vodeći svetski teniser je, govoreći o budućnost tenisa na prostoru bivše Jugoslavije, kazao da je njegov uspeh podstakao omladinu da počne da se bavi tim sportom.

To je sjajno, ali za uspeh u profesionalnom tenisu, muškom i ženskom, zavisi puno od sistema koji se postavi. Trenutno ga nema i nije ga bilo u poslednjih nekoliko decenija”, rekao je Đoković.

On je naveo da se nada da će se to promeniti, jer moraju da se uključe državni sportski organi i naravno teniski savezi Srbije i Crne Gore i svih ostalih država regiona.

Da se napravi zdrav ambijent i okruženje koje podstiče, inspiriše i motiviše, prije svega podržava razvoj tenisera u kojoj su svi uključeni roditelji i treneri i naravno sam igrač”, kazao je Đoković.

On je naglasio da jedino sistem u sport daje rezultate na duže staze.

Odrastao sam u Nemačkoj, između 12 i 16 godine. Puno vremena proveo sam u tada jednoj od najboljih teniskih akademija u Evropi, kod Nikole Pilića. Video sam kako stvari funkcionišu tamo i kako je organizacija ta koja daje plodove uspeha na duže staze. Moramo svi da se okupimo, svi mi koji i individualno i kolektivno beležimo zapažene rezultate u tenisu, da pokušamo da pomognemo budućnosti našeg sporta”, rekao je Đoković.

Govoreći o Crnoj Gori, kazao je da je oduševljen onim što je video i da upoznaje neotkriveni biser Jadrana.

Đoković je rekao da će se vratiti u avgustu u Crnu Gpru.

Ovde je zaista je impresivno, toliko sam fasciniran svim projektima koji se rade i razvijaju. Ima toliko lepih restorana, hotela i rizorta. Dugo nisam bio, da kažem na neko duže vreme u Crnoj Gori, tako da sam oduševljen. Upoznajem ovaj neotkriveni biser Jadrana”, zaključio je Đoković.

Kurir sport / Mina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track