ĐORĐE ĐOKOVIĆ: Lik, delo i plemenitost našeg Novaka nas obavezuje da uvek stremimo ka višem
Foto: TC Novak

Direktor WTA turnira

ĐORĐE ĐOKOVIĆ: Lik, delo i plemenitost našeg Novaka nas obavezuje da uvek stremimo ka višem

Tenis -

Peti profesionalni turnir u srpskoj prestonici u 2021. godini, od toga drugi sa prefiksom WTA. U teškoj postkovid godini kada svi još uvek zaziru od izlaska na ulicu, Beograd je uspeo da organizuje pet vrhunskih teniskih takmičenja, od toga dva ATP i dva WTA. U toku je WTA turnir iz serije 125 kojim se zaokružuje organizacija profesionalnih turnira visokog ranga na terenima TC Novak u Beogradu za 2021.

Srbi su vredan i hrabar narod, a zlatan primer su nam upravo braća Đoković, koji uprkos svemu što im je život omogućio nisu stali sa velikim radom, nisu preuzeli palicu uljuljkanosti i hedonizma, već su nastavili da krče poslovne sportske gore za opštu dobrobit. Najbolji teniser svih vremena, srpska sportska ikona Novak Đoković nalazi se u četvrtfinalu singla i miksa na Olimpijskim igrama u Tokiju gde juriša na dva zlata, time i na tri olimpijske medalje u svojoj kolekciji, prvu je iskovao 2008. u Pekingu (bronza, singl). Uz njega je brat Marko koji je teniski trener, dok je treći i ujedno najmlađi Đorđe ove nedelje direktor WTA turnira Belgrade Ladies Opena 2021. i glavni nosilac organizacije.

„Lik, delo i plemenitost našeg Novaka nas obavezuje da uvek stremimo ka višem, boljem, da smo uvek maksimalno motivisani, radni, vredni, požrtvovani, iskreni, operativni...takav je i on i najveći u svom poslu. Uvek smo imali zadatak, dnevni i neki koji zahteva duži period i na njemu predano radili, stizali do ciljeva i odmah nakon toga razmišljali i o sledećem. Život je tu da ga ispunimo časnim, sopstvenim ostvarenjima koji će doneti opšte dobro, samim tim svi ćemo biti srećni i kroz životi ići raširenih krila. I dok nas naš Novak ponosno predstavlja na Olimpijskim igrama u Tokiju, svakodnevno nam donosi novu radost i mi predano radimo na organizaciji još jednog velikog i sjajnog takmičenja kojim ćemo zaokružiti ovu sezonu velikih događaja na našim terenima, u našem Beogradu“ – sa ponosom ističe Đorđe Đoković, i sam nekada izuzetno talentovani igrač i takmičar, sada mladi pregalac u profesionalnim vodama vezano za organizaciju zahtevnih takmičenja kao što su ova koja su u toku i iza nas.

COVID 19 je pošast koja je svet okrenula za 360 stepeni. Pandemija je ostavila traga i svet je bio na kolenima. I još je, mada sve ukazuje da se čovečanstvo uzdiže iz pepela. Tenis je, naravno, kao i sve na kugli zemaljskoj, osetio sav užas ove nesreće. I kao svi segmenti života, polako se vraća. Trebalo je mnogo hrabrosti, da se napravi pravi poduhvat i organizuju dva ATP i dva WTA turnira u glavnom gradu Srbije, kao i jedan muški čelendžer i to sve u toku od tri meseca, na otvorenom, na šljaci koja je uvek zahtevna, u skladu sa svim epidemiološkim pravilima i merama koje je propisala Vlada Republike Srbije. I uspelo je.

“I hrabrost i vizija. Organizacija ovih turnira je bio svojevrstan izazov. Za mene, za sve nas u organizaciji, za grad, ljubitelje tenisa. Želeo sam da pokažem da u Beogradu za kratko vreme, u sred pandemije, može da se napravi događaj, a mi smo ih napravili čak pet. Sve se može kada se hoće, sa velikim radom, idejom i posvećenošću”.

Da li je lakše bilo organizovati ovonedeljni WTA turnir nakon četiri takmičenja koja su bila u aprilu i maju 2021.

“I lakše je, i nije. Jer, sada treba održati reputaciju, ponoviti sve ono što je bilo dobro, ali i neke stvari još unaprediti, podići na viši nivo. Ja nikada nisam i neću biti zadovoljan postignutim. Želim uvek više i bolje i samo takvim stavom se može ići dalje i opstati”.

Kroz organizaciju pet vrhunskih profesionalnih turnira na terenima TC Novak domaće snage tenisa imale su priliku da kod kuće steknu nova iskstva i uzmu nove bodove. Da li je budućnost tenisa u Beogradu i Srbiji na uzlaznoj putanji?

“U Srbiji ima zaista mnogo talenata. Kroz organizaciju ovih turnira našim mladim i perspektivnim teniserima pružamo priliku da se ogledaju u jakoj konkurenciji, stiču iskustvo, unapređuju svoju igru. Jer, samo učešćem na turnirima igrači i igračice se kale i što je najvažnije, kroz jake turnire unapređuju svoju igru, dolaze do preko potrebnih ATP i WTA bodova. Nadam se da ćemo i na kraju Belgrade Ladies Opena imati našeg, domaćeg pobednika, to bi bila kruna našeg ovogodišnjeg rada”.

Pet profesionalnih teniskih turnira u tako kratkom vremenskom periodu je nezamislivo i u nekim mnogo većim zemljama sa razvijenijim ekonomijama.

“Da, ali mi posedujemo kvalitet koji nosi prevagu, a to je naša čuvena srpska hrabrost. Idemo dalje u nove pobede” samouvereno je zaključio Đorđe Đoković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track