REVOLUCIJA! Australijan Open po PRVI PUT U ISTORIJI uvodi OVO pravilo! Kako će Novaku ovo da se svidi?!
Foto: EPA/SCOTT BARBOUR

zanimljivo

REVOLUCIJA! Australijan Open po PRVI PUT U ISTORIJI uvodi OVO pravilo! Kako će Novaku ovo da se svidi?!

Tenis -

Organizatori teniskog Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu saopštili su da će umesto obaveznog karantina u hotelu, na turniru sledeće godine biti uspostavljen bezbednosni mehur, kako bi se učesnici zaštitli od korona virusa.

Učesnici ovogodišnjeg Australijan opena su po dolasku morali da provedu 14 dana u hotelskim sobama u karantinu uz minimalno vreme za treninge, zbog strogih pravila australijske vlade u vezi sa sprečavanjem širenja korona virusa.

Brojni teniseri su se žalili na uslove, zbog čega je promenjena procedura za grend slem turnir naredne godine.

US open, stadion, tenis
foto: AP

Direktor Australijan opena Kreg Tajli rekao je da će mehur omogućiti igračima da se slobodno kreću izmedju hotela i terena.

"Oni su tako zaštićeni, čuvaće se i medjusobno i od zajednice. Posle dve nedelje izaći će i moći će da se takmiče na Australijan openu pred publikom", rekao je Tajli za australijsku televiziju Devet, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Novak Đoković, Australijan open
foto: Profimedia

On je rekao da organizatori turnira rade sa australijskom vladom na donošenju odluka u vezi sa brojem gledalaca na prvom grend slem turniru u sezoni.

Zbog povećanog broja zaraženih korona virusom u Melburnu je na snazi lokdaun, a Tajli je rekao da se nada da će Australija do novembra ispuniti cilj od 80 odsto vakcinisanih medju odraslima.

"To će sigurno pomoći situaciji za turnir u januaru", rekao je on.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track