PODATAK ZBOG KOG NOVAK STREPI! Đoković će na US openu morati da POBEDI i ovo PROKLETSTVO
Foto: Profimedia

zvuči neverovatno

PODATAK ZBOG KOG NOVAK STREPI! Đoković će na US openu morati da POBEDI i ovo PROKLETSTVO

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković protiv Danca Heglera Runea u noći između utorka i srede, ne pre jedan sat iza ponoći počeeće pohod na US open i kalendarski Slem, koji od 1969. i Roda Lejvera nijedan teniser nije dostigao.

Novak jeste veliki favorit u Njujorku, ali ima detalja, koji "uteruju strah u kosti" navijačima prvog tenisera sveta. Prvi i najjači je svakako da je Đoković, na poslednja dva turnira u Americi zaustavljen u osmini finala - diskvalifikacijom, a pre toga povredom zbog koje je Vavrinki predao meč i doživeo zvižduke sa tribina.

Svi još pamte scenu iiz meča protiv Pabla Karenja Buste, kada je Novak po okončanju gema, idući ka stolici nehotice lopticom, koja nije odskočila, pogodilo liniskog sudiju Lauru Klark, zbog čega je posle dugog većanja sudija diskvalifikovan.

Godinu dana ranije je završio takmičenje u osmini finala, ali tada je to bio peh druge prirode. Protiv Stana Vavrinke se povukao u trećem setu pri rezultatu 2:1 zbog povrede levog ramena. Dao je sve od sebe, ali nije mogao da bude na uobičajenom nivou. Publika to nije dobro prihvatila, pa je ispraćen zvižducima.

Od 2007. do 2016. godine Đoković je svaki put stizao barem do polufinala, ali je u tom periodu osvojio dve titule.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track