OVAJ ČOVEK JE NEVEROVATAN! Vilander branio Cicipasa, pa iskoristio priliku da POTKAČI Đokovića!
Foto: Profimedia, Shutterstock/masisyan

da li je realno?

OVAJ ČOVEK JE NEVEROVATAN! Vilander branio Cicipasa, pa iskoristio priliku da POTKAČI Đokovića!

Tenis -

Legendarni švedski teniser Mats Vilander stao je u odbranu Stefanosa Cicipasa nakon kontroverznog poteza Grka u prvom kolu US opena.

Grčki teniser je savladao Britanca Endija Mareja sa 3:2 u setovima na startu turnira, a nakon meča podigla se velika prašina u teniskoj javnosti zbog jednog sumnjivog poteza Cicipasa.

Stefanos Cicipas
foto: Profimedia

U pauzi između četvrtog i petog seta Grk je tražio od sudije dozvolu da ode u toalet i tamo se prilično zadržao.

Zašto ga desetak minuta nije bilo na terenu niko ne zna, ali mnogi su ubeđeni da je Cicipas slao poruke svom ocu i treneru Apostolosu, kako bi dobio savete pred odlučujući set.

Marej je optužio Stefanosa da je prevarant i poručio da ga više ne poštuje.

Zanimljivo, Vilander nije video ništa sporno u potezu Cicipasa.

"Cicipas se stvarno mnogo znoji, pa mora da menja šorts i donji veš, majicu. Razumem da je nekim ljudima dovoljno sedam minuta, drugima treba malo više. Ne mislim da je Endi pokazao neiskustvo jer je igrao tako dugo, ali jeste bio iziritiran, nije se dobro kretao i možda je mogao da pogodi nekoliko servisa. Možda se isuviše uneo u momenat i sve to ga je iznerviralo. Ne možete da dopustite da vam se takve stvari dese", rekao je Vilander.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Višestruki Grend slem šampion je istakao da se vrhunski igrači često služe ovakvim trikovima, pa je za primer uzeo najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

"Istovremeno, svi vrhunski igrači uvek rade nešto što ‘rasteže’ pravila, možda ne namerno, ali prate svoj neki ritam u datom trenutku. Nadalu nekad treba više vremena za poen, Đoković uzima medicinske tajm-aute, Mekinro je ‘vrištao’, Konors je radio po svome – to je ono što šampioni rade. Cicipas je radio isto to. Marej je dozvolio da ga to poremeti, nisam siguran da li bi ishod bio drugačiji da se to nije dogodilo", ističe Šveđanin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track