NOVAK UPRKOS POBEDI RAZOČARAN NASTUPOM NA US OPENU: Đoković SAMOKRITIČAN, komentarisao i PUBLIKU koja je navijala protiv njega
Foto: Profimedia

US OPEN

NOVAK UPRKOS POBEDI RAZOČARAN NASTUPOM NA US OPENU: Đoković SAMOKRITIČAN, komentarisao i PUBLIKU koja je navijala protiv njega

Tenis -

Novak Đoković posle trijumfa nad Holgerom Runeom u 1. kolu US Opena nije bio zadovoljan igrom koju je prikazao na ovom meču.

Danac, koji je u glavni žreb došao kroz kvalifikacije, imao je problema sa grčevima u trećem i četvrtom setu, što je Đokoviću olakšalo put u drugo kolo.

Međutim, Danac je u drugom gemu pošteno namučio najboljeg tenisera sveta, koji na kraju meča nije bio zadovoljan prikazanim.

Novak Đoković
foto: Profimedia

"Ovo nije bio moj najbolji nastup. Teško je pričati o trećem i četvrtom setu jer se Rune jedva kretao. Ja sam počeo sjajno, odigrao sam zaista dobro prvi set. Posle toga, ne znam, vodio sam sa 4:3 i servirao sam, sve je išlo dobro, ali sam izgubio prvi servis. Čestitam mu na borbi", rekao je Đoković.

"Publika je bila na njegovoj strani. Bilo mi je teško da igram prvi meč, iako imam mnogo iskustva na ovom terenu, a njemu je bio prvi put i dalje sam bio nervozan. Zadovoljan sam kako sam završio meč. Ovo nije bila borba na terenu zbog njegove povrede i grčeva", dodao je srpski teniser.

Novak Đoković
foto: Profimedia

On se osvrnuo i na navijače na Flašing Medouzu, a rekao je da je u nekim trenucima pomislio da mu zvižde, a ne skandiraju prezime Rune.

"Uvek želite da publika navija za vas, ali to nije uvek moguće. To je sve što mogu da kažem. Koncentrisao sam se na sebe i ono što moram da radim", naveo je.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv 25-godišnjeg Holanđanina Talona Grikspora, 121. na ATP listi.

Đoković na US Openu pokušava da osvoji rekordnu 21. grend slem titulu u karijeri i kalendarski grend slem - sva četiri velika trofeja u godini.

On je po broju najvećih titula izjednačen sa Švajcarcem Rodžerom Federerom i Špancem Rafaelom Nadalom koji ne igraju u Njujorku zbog povreda.

Novak Đoković, Us open
foto: Profimedia

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track