NOVAK BEZ PRILIKE ZA OSVETU! Đokovićev dželat ispao u prvom kolu
Foto: Printskrin

mnogo iznenađenja na startu

NOVAK BEZ PRILIKE ZA OSVETU! Đokovićev dželat ispao u prvom kolu

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je startovao na ovogodišnjem US openu.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je startovao na ovogodišnjem US openu.

Srpskom as je savldadao Danca Holgera Runea sa 3:1, po setovima 6:1, 6:7, 6:2, 6:1. Meč je igran na stadionu "Artur Eš" i trajao je dva sata i 15 minuta.

Poslednji Grend slem u sezoni prilika je da Novak Đoković postigne dva istorijska rezultata i zato su oči sveta uprte u njega.

Novak bi trijumfom u Njujorku stigao do 21. Grend slem titule u karijeri, što nijednom teniseru do sada nije pošlo za rukom, a ujedno bi i kompletirao kalendarski slem, što od 1969. godine nijedan teniser nije uspeo.

Novak Đoković će u drugom kolu igrati protiv Holanđanina Talona Grikspora koji je sa 3:2 savladao favorita Nemca Jan-Lenarda Štrufa. To je samo jedno u nizu iznenađenja kada je u pitanju prvo kolo.

Najneprijatnije iznenađenje priredio je Pablo Karenjo Busta koga je pobedio anonimni američki teniser Maksim Kresi posle velikog preoreta (3:2).Vodio je Španac 2:0 i bio na set od pobede, međutim potom je Kresi iskoristio snagu publike i izbacio prošlogodišnjeg polufinalistu, aktera čuvenog meča sa Novakom Đokovićem kada je srpski teniser diskvalifikovan jer je slučajno pogodio linijskog sudiju lopticom.

Neprijatno je iznenadio i Marko Čekinato, koji je daleko od svojih zlatnih dana, ali nije baš bilo očekivano da ga pobedi 716. igrač sveta Zakari Svajda (3:2). Još pamtimo njegovu pobedu nad Novakom iz 2018. godine u četvrtfinalu, kada je srpskog asa mučila povreda...

Lorenco Sonego, dvadeseti nosilas na US Openu, poražen je od kvalifikanta iz Nemačke. Oskar Ote je slavio 3:1 u neobičnom meču u kome smo videli tri taj-brejka i jedan set na razliku (6:7, 7:5, 7:6, 7:6), pa se sada već tradicionalno Sonego isključuje u ranoj fazi grend slema u Njujorku gde nije prošao nikada drugu rundu.

Ništa bolje sreće nije bio ni Fabio Fonjini, koji je 28. nosilac na US Openu, pošto ga je pobedio Novakov saborac iz PTPA Vasek Pospišil i to posle velikog preokreta 3:2 - 2:6, 3:6, 6:1, 6:3, 7:6.

Manja iznenađenja, ali opet iznenađenja, predstavljaju eliminacije Davida Gofana i Aleksa de Minora u prvoj rundi pošto su u predikciji žreba bili potencijalni rivali Đokovića u trećoj i četvrtoj rundi, ali se to sada menja - kao što ni Jan-Lenard Štruf neće biti drugi Novakov protivnik u Njujorku nego gotovo anonimni Holanđanin Talon Grikspor.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track