AMERIKANAC PROMENIO PLOČU Đokovića je hteo da UBIJE OD BATINA, a sada ga diže u nebesa: Novak je GOAT, osvojiće 25 Grend slemova!
Foto: Profimedia

neverovatno

AMERIKANAC PROMENIO PLOČU Đokovića je hteo da UBIJE OD BATINA, a sada ga diže u nebesa: Novak je GOAT, osvojiće 25 Grend slemova!

Tenis -

Proslavljeni američki teniser Endi Rodik od žestokog kritičara izrastao je u jednog od najvećih poklonika lika i dela Novaka Đokovića

Rodik nekada nije mogao da smisli Srbina, a sada ne krije da mu se istinski divi.

Bivši broj jedan je objavio jedan impresivan tvit u kome objašnjava zašto je Đoković najbolji teniser svih vremena (GOAT).

Novak Đoković
foto: Profimedia

"Vremenom je Novak ozbiljno unapredio sevis. Sada mu je brži i sa jednostavnijim pokretom. Velikom brzinom pogađa uglove. Jako mu je efikasan prvi servis. Kao i druge stvari, slabosti je pretvorio u snagu. Impresivno", napisao je Rodik.

Na pitanje da li smatra da je Novak GOAT, Rodik je odgovorio:

"Ne znam koji statistički argumet bi mogao da se koristi protiv njega da ne bude GOAT. Statistika bi trebalo sve da diktira. Sva izvan toga je izbor nekoga ko vam se više dopada. Ovo je posebno lako, igrali su sva trojica u istoj eri. Ne upoređujemo Majkla Džordana i Bila Rasela. Novak će da osvoji 25 Grend slem titula", ubeđen je Amerikanac.

NIJE MOGAO DA SMISLI NOVAKA

Amerikanac nije bio veliki ljubitelj srpskog asa, čak je jednom prilikom hteo i fizički da se obračuna sa Novakom u svlačionici. Međutim, poput Vilandera i on je promenio mišljenje o srpskom teniskom genijalcu.

Đoković je često bio na udaru kritika Amerikanca, koji je optuživao Srbina da folira povrede. Ljubitelji tenisa pamte njegov sarkastičan komentar posle Đokovićeve povrede: "Šta mu je sad? Leđa, kuk? Grčevi, ptičiji grip ili SARS"

Endi Rodik
foto: Profimedia

Amerikanac je 2013. godne priznao da je hteo da prebije Novaka u svlačionici nakon poraza na US openu 2008. godine.

"Ušao sam u fizički sukob u svlačionici posle meča sa teniserom čije ime neću otkriti, mogu samo reći da se rimuje sa Šmovak Šmoković. To se desilo jednom na Ju-Es openu. Pre meča sam pričao svašta, 'treš-tok', a on je izašao na teren i razbio me. Posle meča je i on 'zacvrkutao', rekao je nešto na moj račun, pa je ušao u svlačionicu. Tada sam krenuo prema njemu, saterao ga uz ormar, ali sam tada primetio da je njegov trener za nijansu krupniji od Donovana (NFL zvezda) i onda sam se smirio. Moj trener je bio visok oko 170 centimetara, imao je 59 kila i bio je veoma sitan. Ohladio sam se vrlo brzo i odlučio da se povučem sa strane", otkrio je jednom prilikom Rodik.

Rodik se 2012. godine povukao. Dugo se mučio sa povredom ramena, pa je odlučio da završi karijeru ranije nego što se očekivalo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track