DA NE POVERUJEŠ! VILANDER ODUŠEVLJEN ĐOKOVIĆEM! Ako osvoji kalendarski Slem samo će se o tome pričati
Foto: EPA/Atienza, EPA/Francis Malasig

nema dilemu

DA NE POVERUJEŠ! VILANDER ODUŠEVLJEN ĐOKOVIĆEM! Ako osvoji kalendarski Slem samo će se o tome pričati

Tenis -

Nekada prvi teniser sveta Šveđanin Mats Vilander je komentarišući Novakove prve mečeve na US Openu, rekao da ga je impresionirao Đokovićev fokus na rezultat u prva dva kola.

- Mediji su mu pomogli jer je dobio mnogo pitanja kako uspeva da ostane koncentrisan. Objasnio je pre neki dan sopstveni mehanizam i čini mi se da ga to drži u sadašnjosti. Mogli bismo da ga pitamo kako se nosi sa pritiskom osvajanja kalendarskog slema, ali je činjenica da pokušavamo da shvatimo šta on radi iz dana u dan da održi taj fokus. Mislim da je publika bila ljubaznija prema njemu u drugom kolu i verujem da će Novak dobijati sve više i više podrške od publike, jer svi žele sportski događaj na kome se piše istorija. Što bude bio bliži ljudi će biti uzbuđeniji, smatra Mats.

On je ubeđen da bi Novakovo osvajanje kalendarskog slema bilo dobra stvar za tenis.

- On već ima 'Novak slem', sva četiri turnira zaredom, ali ne u kalendarskoj godini. Serena Vilijams je stigla do 'Serena slema'. Ko zna, možda jednog dana prestanemo da pričamo o kalendarskom slemu. Nećemo ako Novak bude uspeo u tome, jer će ga to odvojiti od ostalih i svrstati u krug sa Rodom Lejverom, zaključio je Vilander uz opasku da je Novak, od članova "velike trojke" najkomforniji na sva četiri slema.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track