ISPISANA ISTORIJA NA US OPENU! TINEJDŽERKE U FINALU: Ima 18 godina, prošla je kvalifikacije, a sada se bori za Grend slem titulu!
Foto: Profimedia

Neverovatno

ISPISANA ISTORIJA NA US OPENU! TINEJDŽERKE U FINALU: Ima 18 godina, prošla je kvalifikacije, a sada se bori za Grend slem titulu!

Tenis -

Britanska teniserka Ema Radukanu i Kanadjanka Lejla Fernandes plasirale su se prošle noći u svoja prva grend slem finala, pošto su u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD pobedile Grkinju Mariju Sakari, odnosno Beloruskinju Arinu Sabalenku.

Radukanu je pobedila Sakari sa ubedljivih 6:1, 6:4, dok je Fernandes bila bolja od Sabalenke sa 7:6(3), 4:6, 6:4.

Osamnaestogodišnja Britanka je prošle noći ispisala istoriju pošto je postala prvi kvalifikant, u ženskoj ili muškoj konkurenciji, koji se ikad plasirao u finale nekog grend slem turnira.

Ona će za titulu igrati protiv 19-godišnje Fernandes, u prvom tinejdžerskom grend slem finalu još od 1999. godine kada je u finalu Ju Es Opena Serena Vilijams savladala Martinu Higins.

"Iskreno, ne mogu da verujem. Šok. Ludo. Sve gore navedeno. Ne verujem da mi se ovo dogadja", rekla je trenutno 150. teniserka sveta, koja će ako pobedi u finalu postati najmladja grend slem šampionka od Marije Šarapove koja je 2004. godine osvojila Vimbldon sa 17 godina.

Radukanu je do finala na svom drugom grend slem turniru stigla bez izgubljenog seta.

Fernandes, 73. na WTA listi, postala je druga kanadska tinejdžerka koja se u poslednje tri godine plasirala u finale Ju Es Opena, pridruživši se tako Bjanki Andresku koja je 2019. podigla trofej. ; Ona je na putu do finala pobedila četiri nositeljke - Naomi Osaku, Andjelik Kerber, Elinu Svitolinu i na kraju Arinu Sabalenku, koja je druga igračica sveta.

"Nemam pojma kako sam to uradila. Rekla bih da je to i zahvaljujući publici koja mi je pomogla i danas. Iza mene su godine i godine napornog rada, suza, krvi, svega. Presrećana sam što sam u finalu", rekla je Fernandes, koja je u ponedeljak napunila 19 godina.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track