ATP SE OKRENUO PROTIV NOVAKA I CICIPASA! Nova pravila u tenisu na štetu Srbina i Grka!
Foto: EPA/Caroline Blumberg, AP/Michel Euler

neverovatno

ATP SE OKRENUO PROTIV NOVAKA I CICIPASA! Nova pravila u tenisu na štetu Srbina i Grka!

Tenis -

Neuobičajeno duge pauze u toaletima ili medicinski tretmani u kritičnim trenucima uskoro će biti prošlost u svetu tenisa.

Naime, "Rojters" javlja da ATP planira da uvede strožija pravila zbog svega onoga što se dešavalo na US Openu sa Stefanosom Cicipasom. Podsetimo, Grk se našao na velikom udaru zbog dugih pauza koje je imao odlazeći u toalet.

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Doći će do strožijih i rigoroznijih pravila kada je u pitanju dobijanje medicinske pomoći na terenu i kada je u pitanju odlazak na toalet. Nadamo se da će odluke o tome zaživeti s prvim danom sledeće godine. Došli smo do kritične tačke po ovoj temi - navode iz ATP-a.

Prašina oko cele situacije podigla se najpre posle meča između Cicipasa i Marija koji je bio besan na Grka što je skoro osam minuta odsustvovao sa terena, te da je prekid uticao na ishod meča. Isto se dogodilo i u sledećem meču za Cicipasa, a tada ga je izviždala i publika.

Stefanos Cicipas
foto: Profimedia

Čak je i prvi reket sveta Novak Đoković na ranijim Grend slemovima bio na udaru javnosti, jer je posle 0:2 u setovima odlazio u toalet odakle se vraćao i okretao meč na 3:2 za njega. Upravo je Đoković bio na Cicipasovoj strani tokom US Opena.

- Moram es zalagati za Stefanosa, mislim da ne radi ništa loše i podržavam ga. Pravilo nije jasno i svako to može da tumači drugačije - jasan je bio Đoković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track