ULTIMATUM! Australijan open uvodi DRASTIČNE mere! Premijer poručio Đokoviću: Grend slem titule te neće zaštititi, MORA VAKCINA!
Foto: Profimedia

šok odluka

ULTIMATUM! Australijan open uvodi DRASTIČNE mere! Premijer poručio Đokoviću: Grend slem titule te neće zaštititi, MORA VAKCINA!

Tenis -

Vlasti u državi Viktorija, čiji je glavni grad Melburn, donele su odluku da svi sportisti koji žele da se takmiče na njihovoj teritoriji moraju biti vakcinisani protiv korona virusa.

To znači da će na Australijan openu moći da učestvuju samo teniseri koji su primili obe doze vakcine protiv virusa COVID 19.

Direktor turnira Krejg Tajli pokušava da ubedi vlasti da ne uvode ovako rigorozne mere, ali premijer je poručio da je odluka konačna i da neće biti povlašćenih.

Australijski novinari veruju da aktuelni šampion Australijan opena Novak Đoković nije vakcinisan, pa ih je zanimalo kakav je njegov status.

"Grend slem titule vas neće zaštititi. Jedino što će vas zaštititi je da imate dokaze o prvoj i drugoj dozi vakcine", objasnio je premijer Viktorije Danijel Endrjuz.

On je rekao da je pričao sa premijerom Australije i dodao da će, za sada, pravo na ulazak u zemlju ipak imati sportisti koji su australijski državljani.

"Ako dolazite kao turisti ili poslovno i niste Australijanci koji su vakcinisani - mislim da su šanse vrlo male da ćete ući u zemlju", poručio je Endrujuz.

Novak nije otkrio da li je primio vakcinu protiv korona virusa, međutim, od početka pandemije je imao rezerve, pa se pretpostavlja da nije imunizovan. Zanimljivo, spekuliše se da minumum četiri tenisera iz Top 10 nisu vakcinisana.

Australijan open na programu je od 17. do 30. januara, a titulu brani najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Novak Đoković, Australijan open
foto: Profimedia

Kurir sport/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track