KAD NOVAK KAŽE DOSTA, SRBIJA ĆE PLAKATI: Ne nazire se naslednik NAJBOLJEG tenisera sveta, sledi nam ozbiljna kriza (ANKETA)
Foto: Profimedia

mrka kapa

KAD NOVAK KAŽE DOSTA, SRBIJA ĆE PLAKATI: Ne nazire se naslednik NAJBOLJEG tenisera sveta, sledi nam ozbiljna kriza (ANKETA)

Tenis -

Mlade snage poput Međedovića, Miladinovića i Topa kilometrima su daleko od potencijala Đokovića

Novak Đoković osvojio je sve što je moglo da se osvoji u svetu tenisa, postavio neverovatne standarde koje će retko ko dostići. Kada je u pitanju njegov naslednik iz Srbije, što bi se narodski reklo - mrka kapa!

Đoković Srbija, Novak Đoković
foto: Profimedia

Srbija ni na vidiku nema tenisera koji bi makar upola mogao da bude dobar kao Novak Đoković. Sa ponosom treba istaći da je osvojio čak 85 titula na ATP, od toga 20 grendslemova, čime je ušao u istoriju svetskog tenisa. Budućnost muškog, kao i ženskog tenisa u Srbiji kojim smo se ranije bavili, nije nimalo svetla.

Filip Krajinović
foto: Profimedia

Novak Đoković će igrati još nekoliko godina i vladati, ali kad završi karijeru, Srbija će se vratiti u vreme pre njega. Filip Krajinović trenutno je 34. na svetu, a Dušan Lajović samo poziciju iza njega, 35. na ATP listi.

Miomir Kecmanović
foto: EPA/JULIEN DE ROSA

Laslo Đere je 47, a Miomir Kecmanović 62. na planeti. Možda bi poslednji navedeni Kecmanović sa svoja 22 leta mogao još da napreduje, ali svi ostali su već dostigli svoj zenit i pitanje je da li i koliko pomaka mogu da naprave u karijeri.

Nikola Milojević
foto: @starsport

Nikola Milojević bio je veliki talenat, ali nije uspeo da ostvari vrhunsku karijeru i sada zauzima 135. mesto. Prilično godina i nizak renking imaju Danilo Petrović koji je 209, Miljan Zekić 307, Peđa Krstin 311, Marko Tepavac 469...

Hamad Međedović, Novak Đoković
foto: Pritnscreen/Instagram

Među onima koji dolaze i koji obećavaju nema mnogo kandidata. Talentovani Novopazarac Hamad Međedović (18) koji je čak i trenirao sa Novakom Đokovićem tek je 672. na ATP listi, a nešto stariji Beograđanin Marko Miladinović (20) 679. na svetu. Talentovani Marko Topo, Srbin rođen u Nemačkoj, trenutno je 870. na planeti. Mnogo je obećavao i levoruki Boris Butulija (22), ali je danas gotovo bez renkinga.

Lepa Brena, Boba Živojinović
foto: Vladimir Šporčić

Pre pojave Novaka Đokovića sinonim za srpski tenis bio je Slobodan Živojinović, koji je bio ogroman talenat. Međutim, po sopstvenom priznanju Boba nije voleo mnogo da trenira, uživao je u hrani, provodu i noćnom životu, pa sem dve titule nije ostvario bolji rezultat.

Viktor Troicki, Janko Tipsarević
foto: Fonet

Janko Tipsarević i Viktor Troicki su sveži penzioneri, ali su prateći rezultate Novaka Đokovića uspeli da se etabliraju u svetskom tenisu. Tipsarević je jedno vreme bio među deset, a Troicki je duži period održavao renking u 20 najboljih na svetu.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track