SRBIN NIJE VOLJEN KAO RODŽER I RAFA! Nadalov stric IMA ODGOVOR: Novaka je IZDAO EGO! Njegovo ponašanje se poklapa sa brojem 1!
Foto: AP/Frank Franklin Ii, EPA/Yoan Valat

iskren

SRBIN NIJE VOLJEN KAO RODŽER I RAFA! Nadalov stric IMA ODGOVOR: Novaka je IZDAO EGO! Njegovo ponašanje se poklapa sa brojem 1!

Tenis -

Toni Nadal kaže da se Novak ne ponaša u skladu sa renomeom koje nosi 1. mesto na ATP mestu.

Stric španskog tenisera Rafaela Nadala i njegov bivši trener Toni Nadal objasnio je u podkastu "'Tres Iguales" zašto Novak Đoković nije tako voljen u svetu kao njegov bratanac ili Švajcarac Rodžer Federer.

Prema Toniju Nadalu postoje dva razloga:

- Da li je Novak Đoković voljen kao Rafa Nadal ili Rodžer Federer? Čini se da je odgovor jasan - NE. Srbin je igrač sa najviše brojeva grend slemova zajedno sa Švajcarcem i Špancem, ali nije osvojio srca navijača koliko i oni - rekao je Nadal.

Prema Toniju, postoje dva razloga koji bi objasnili ovu tvrdnju. Prvi je taj što je došao u konkurenciju najjačih kada je svet dobio dugo čekano rivalstvo između Rafe i Rodžera, dva različita igračka stila, dva drugačija razvojna puta.

- Takođe, mislim da je Novaka izdao ego kada je u pitanju neko ponašanje koje je nekompatibilno sa njegovim mestom broja 1.

Prošlog februara Toni Nadal je već "provocirao" Đokovića nakon njegovog meča sa Tejlorom Fricom kada je u trećem kolu Australijan opena zatražio lekarsku pomoć. On je izrazio sumnju u razloge zbog kojih je Đoković pozvao doktore, jer "kako je moguće da se u prvi mah pomisli kako je blizu napuštanja turnira zbog povrede i da onda ona nestane tokom noći", napisao je tada u svojoj kolumni za "El Pais".

Inače, navijačke simpatije prema srpskom teniseru poslednji je argument svakog pristalice Nadala i Federera kod polemike ko je najbolji igrač sveta svih vremena. Očigledno da Toniju Nadalu nije bilo dovoljno ništa što je na tu temu već rečeno i napisano, već je i sam poželeo da potegne taj dokaz kako bi umanjio značaj Srbina za svetski tenis.

Novak Đoković, Rafael Nadal
foto: EPA/MARK EVANS, Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track