FEDERER ISPAO IZ TOP 10! Novak počeo 343. sedmicu na vrhu ATP liste
Foto: Profimedia

mnogo promena

FEDERER ISPAO IZ TOP 10! Novak počeo 343. sedmicu na vrhu ATP liste

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je 343. sedmicu kao prvi igrač ATP liste.

Srbin ima 11.430 bodova, 1.800 više od drugoplasiranog Danila Medvedeva, koji je imao priliku da osvajanjem Indijan Velsa, barem na jednu sedmicu, zauzme čelo liste, ali ga je zaustavio Bugarin Grigor Dimitrov, sada 21. igrač planete.

Na trećem mestu ATP liste nalazi se Stefanos Cicipas, a četvrti je Aleksander Zverev. U prvih deset dogodilo se nekoliko promena u odnosu na poslednju listu – Rafael Nadal je na petoj poziciji pretekao Andreja Rubljova, koji je eliminisan u trećem kolu Indijan Velsa.

Sedmi je Mateo Beretini, a osmi Dominik Tim. Švajcarac Rodžer Federer ispao je iz prvih deset, sada je 11. sa 3.285 bodova, a njegov pad iskoristili su Norvežanin Kasper Rud, koji je sada deveti, i Poljak Hubert Hurkač, koji je napredovao za dve pozicije i sada je deseti. I Rudu i Hurkaču ovo su najbolji plasmani karijere.

Srbija, pored Đokovića, ima još četvoricu predstavnika u top 100 – Dušan Lajović je 33., Filip Krajinović 37. Laslo Đere je 53., a Miomir Kecmanović 71. . Nikola Milojević je trenutno šesti reket Srbije i zauzima 142. mesto ATP liste.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track