BRITANCI LIKUJU ZBOG NOVAKOVE MUKE! Raduju se TUĐOJ nevolji: Đoković je UZDRMAN!
Foto: Printscreen

jadno

BRITANCI LIKUJU ZBOG NOVAKOVE MUKE! Raduju se TUĐOJ nevolji: Đoković je UZDRMAN!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković centralna je tema britanskih sportskih medija čak i kad ne uzima reket u ruke.

Naravno poseban povod za to daju najave australijskih vlasti da će na tamošnjem grend slemu, koji je na programu od 17. januara 2022, moći da učestvuju samo teniseri i teniserke koji su primili bar dve doze vakcine protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa.

Nole nije promenio svoj davnašnji stav da neće javno da govori o tome da li se vakcinisao ili ne, imao je u tome veliku podršku nekih kolega, poput Grigora Dimitrova i Stefanosa Cicipasa, trenutno drugoplasiranog i trećeplasiranog na najnovijoj ATP listi, ali se situacija polako menja

Tim povodom, britanski "Ekspres" je objavio tekst "Rival Novaka Đokovića potvrdio da će se vakcinisati da bi igrao na Australijan openu".

Novak Đoković
foto: Profimedia

U tom tekstu navodi se sledeće:

"Očekuje se izricanje zabrane učešća na Australijan openu nevakcinisanim igračima, što ostavlja pod sumnjom učešće devetostrukog šampiona, Novaka Đokovića.

Stefanos Cicipas je odlučio da primi Kovid vakcinu kako bi nastupio na Australijan openu, ako to stvarno bude uslov.

- Igraću pod uslovima koji su sada postavljeni. Mislim da je to fer, rekao je Cicipas", zaključuje britanski "Ekspres" u svom tekstu.

Ovo se desilo nakon što ga je grčka Vlada kritikovala ranije ove godine kada je rekao da ne želi da se vakciniše jer je mislio da to nije potrebno mladim ljudima. Novak Đoković je i dalje pod znakom pitanja u vezi sa učešćem, jer svetski broj 1 ne želi da obelodani svoj status po ovom pitanju.

Stefanos Cicipas
foto: Profimedia

A čini se sve izvesnijim da će teniserima biti dozvoljen ulazak u Australiju samo ako su potpuno vakcinisani.

I tamošnji ministar za imigraciona pitanja, a i ministar zdravlja, tvrde da će "nevakcinisanim igračima biti izrečena zabrana dolaska u zemlju", a Aleks Hok, čiji je resor upravo taj koji se tiče imigracionih pitanja, za ABC radio je rekao:

"Naš zdravstveni stav je da, kada otvorimo granice, kroz njih će u Australiju moći da uđu samo oni koji su dvaput vakcinisani"

Igrači poput Dominika Tima i Andreja Rubljova su u međuvremenu rekli da će se vakcinisati kako bi mogli da dođu u Melburn na prvi grend slem u 2022. godini. Sada je Cicipas (dosadašnji Noletov "saveznik" po ovom pitanju), promenio svoj prethodni stav o Kovid vakcini i priznao da će primiti cepivo ako to bude uslov za učešće na Australijan openu.

Međutim Cicipas je sada promenio stav i prihvatio da se vakciniše kako bi se takmičio u Australiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track