NOVAK SADA JURI JOŠ JEDAN REKORD! Evo do kada će Srbin sigurno biti BROJ 1!
Foto: Profimedia

bog tenisa

NOVAK SADA JURI JOŠ JEDAN REKORD! Evo do kada će Srbin sigurno biti BROJ 1!

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković nastavlja da ruši rekorde i ispisuje istoriju belog sporta.

Trijumfom na Mastersu u Parizu Novak je zacementirao prvu poziciju na ATP listi do kraja kalendarske godine i tako posta prvi teniser u istoriji koji je uspeo sedam puta da završi godinu kao broj jedan. Nole je srušio rekord svog idola iz detinjstva Pita Samprasa, kome je to šest puta pošlo za rukom.

Đoković ima priliku da do kraja godine uveća svoju bodovnu prednost. Učestvovaće na završnom turniru u Torinu i pokušaće da po drugi put u karijeri sa osvoji čuvenu "salataru" sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije.

U svakom slučaju, Novak će sigurno ostati na prvom mestu najmanje do 31. januara naredne godine, što znači da će minimum 357 nedelja biti najbolji na planeti.

Novak je po ovom parametru neprikosnoven u muškoj konkurenciji. Na drugoj poziciji je Rodžer Federer koji je 310 sedmica u karijeri bio broj jedan, a njegov drugi veliki rival Rafael Nadal je na broju 209. Dakle, Nole je nedostižan i nema konkurenciju u muškom tenisu.

On sada juri rekord koji je postavila legendarna teniserka Štefi Graf, koja je apsolutni rekorder u tenisu sa 377 nedelja na prvom mestu. Teoretski, Novak bi mogao da stigne proslavljenu Nemicu u drugoj polovini naredne godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track