ZBOG NOVAKA ĐOKOVIĆA NAPUSTILI HRVATSKU! Blizanci odlučili da brane boje SRBIJE: Nije slučajno da najbolje igramo u Beogradu!
Foto: Printskrin / Instagram

NOLE IM UZOR I NAJVEĆA PODRŠKA

ZBOG NOVAKA ĐOKOVIĆA NAPUSTILI HRVATSKU! Blizanci odlučili da brane boje SRBIJE: Nije slučajno da najbolje igramo u Beogradu!

Tenis -

Vojvođanski Hrvati Ivan i Matej Sabanov, koji od 15. godine žive u Osijeku, odlučili su da igraju za rodnu Srbiju.

Dvojica blizanaca trenutno imaju 29 godina. a poslednjih 13 od kad su se prvi put pojavilI na popularnim" Fjučersima" traje njihov pokušaj da se probiju na ATP listi.

Prvu svoju " ITF" titulu osvojili su u Somboru su 2013. godine, a a takođe su na čelindžeru u San Benedetu 2019. zabeležili pobedu.

Šira javnost za braću je saznala ove godine, kada su na ATP 250 turniru u Beogradu pred porodicom i prijateljima osvojili titulu u dublu bez izgubljenog seta.

"Igrali smo po celom svetu, na svakakvim mestima, prošli teške situacije. Često smo bili sami, jer nismo imali finansijskih mogućnosti za trenera. Sad je s nama i brat Aleksandar, koji nas trenira, baš kao i prijatelj Ivan Bjelica. Kada dođu i oni i roditelji, puno nam to znači. Nije slučajno da smo najbolje igrali blizu kuće, u Beogradu. Taj osećaj da su tu ljudi koji celi život veruju u nas, čak i kad fizički nisu bili s nama, bio je veliki vetar u leđa ", pričali su tada Ivan i Matej za "Jutarnji list"

Na Vimbldonu su se zbog niskog renkinga morali razdvojiti, pa je Ivan zaigrao s Dušanom Lajovićem, a Matej s Filipom Krajinovićem, igračima s kojima ih veže veliko prijateljstvo još od detinjstva. Kao i s Novakom Đokovićem, koji im je velika podrška i kod kojeg su u Beogradu i trenirali.

Sabanovi godinama pokušavaju da se probiju a sada su se zaželeli još bržeg napretka, kako bi mogli igrati one najveće, Grend Slem turnire.

Ali odlučili su da to više ne rade pod hrvatskom zastavom i to zbog Novaka Đokovića.

"Novak nam je dao najbolje moguće uslove", kažu u glas

Obojica su često u intervjuima isticali kako im je Novak Đoković uzor, ali i kako uživaju veliku podršku najboljeg svetskog tenisera

"Podrška Novaka Đokovića nešto je što se ne može opisati rečima. On je naš uzor oduvek i osoba kojoj se divimo tokom naših karijera. Njegova podrška znači nam jako puno. Svaki njegov savet izuzetno je vredan za naše karijere i velika nam je čast što imamo prilike da učimo od takvog tenisera. Trenirali smo kod njega, pružio nam je najbolje moguće uslove i to je ono što nam je zaista trebalo, objasnio je Matej.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track