HRVATSKA DEJVIS KUP SELEKCIJA SE RADUJE POLUFINALU Pavić: Spremni samo za to!
Foto: Profimedia

DEJVIS KUP

HRVATSKA DEJVIS KUP SELEKCIJA SE RADUJE POLUFINALU Pavić: Spremni samo za to!

Tenis -

Hrvatski teniser Mate Pavić rekao je da mu je drago da nije bilo prevelike drame u dubl meču protiv Italije, kao i da se raduje polufinalu Dejvis kupa.

"Drago nam je da je bilo bez prevelike drame. Odigrali smo opet kvalitetan meč, sada se radujemo polufinalu i spremni smo za to", rekao je Pavić, prenela je danas agencija Hina.

Teniska reprezentacija Hrvatske plasirala se u ponedeljak uveče u polufinale Dejvis kupa, nakon što je sa 2:1 u Torinu pobedila Italiju.

Mate Pavić, Nikola Mektić
foto: Profimedia

Bod u prvom meču toj selekciji doneo je Borna Gojo, koji je pobedio Lorenca Sonega sa 7:6, 2:6, 6:2, da bi Italija izjednačila pobedom Janika Sinera nad Marinom Čilićem 3:6, 7:6, 6:3.

Odlučujući poen za plasman u polufinale Hrvatskoj su doneli dubl igrači Mate Pavić i Nikola Mektić, koji su savladali Fabija Fonjinija i Sinera sa 6:3, 6:4.

Selektor reprezentacije Hrvatske Vedran Martić rekao je da je cilj pre početka takmičenja bio da se prodje grupa.

"Osećaji se ne mogu opisati. Kada smo dolazili cilj je bio da prodjemo grupu, a otišli smo u polufinale i ne možemo biti srećniji", rekao je Martić.

Selekcija Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa igra protiv boljeg iz meča, u kojem se u sredu u Madridu sastaju Srbija i Kazahstan.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track