U BOJ! NAPRED ORLOVI! Nole i ekipa danas (16.00) ruše Kazahstan i zakazuju derbi s Hrvatskom!
Foto: Profimedia

BITKA ZA POLUFINALE

U BOJ! NAPRED ORLOVI! Nole i ekipa danas (16.00) ruše Kazahstan i zakazuju derbi s Hrvatskom!

Tenis -

Srpski Dejvis kup tim se u Madridu protiv Kazahstana (16.00) bori za plasman među četiri najbolje ekipe

Još jedna pobeda deli Dejvis kup reprezentaciju Srbije od plasmana u polufinale i toliko čekanog meča s reprezentacijom Hrvatske!

"Orlovi" najpre treba u četvrtfinalu da savladaju Kazahstan u Madridu u prvom meču nokaut faze takmičenja (16 časova, Sport klub).

Dušan Lajović, Novak Đoković, Dejvis Kup
foto: Profimedia

Do sada su u singlu za Kazahstan nastupali Aleksander Bublik (36. na svetu) i Mihail Kukuškin, a dubl su igrali Golubjev i Nedovjesov, pa se može očekivati da će igrati i protiv Srbije. Zahvaljujući pobedi Rusije nad Španijom, Srbija je došla do ovog meča s Kazahstanom, a na prvom treningu u hali u Madridu najbolji teniser sveta Novak Đoković se osvrnuo na taj poklon od Rusa.

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Nismo znali do jedan ujutru da li ćemo dolaziti u Madrid ili ne. Ima boga, što se kaže, zahvalni smo na još jednoj prilici. Nisam bio u ovoj dvorani skoro 15 godina. Lepa dvorana, uslovi su odlični, motivisani smo i nadamo se najboljem.

Potom je Nole prokomentarisao i narednog rivala - Kazahstan.

- Ekipa koja je verovatno najviše potcenjena na ovom Dejvis kupu. Pobedili su u svojoj grupi. Imaju (Aleksandera) Bublika, izuzetno nezgodan igrač. Igra riskantan tenis, može da bude izuzetno opasan. Kukuškin je veteran, neko ko je igrao puno i pobeđivao u važnim mečevima. Ima dosta iskustva. Mi imamo podmlađen tim. Videćemo ko će igrati. U Inzbruku je bila malo sablasna atmosfera. Nadam se da će doći naši ljudi koji žive ovde ili koji mogu da doputuju iz Srbije da nas podrže i da idemo što dalje - poručio je Đoković.

Dejvis Kup
foto: Profimedia

IZNENAĐENJE!

Senzacija u režiji komšija

Dejvis kup selekcija Hrvatske plasirala se u polufinale nakon pobede nad Italijom. U prvom meču dana malo poznati Borna Gojo, trenutno 279. igrač na rang-listi ATP, iznenadio je Lorenca Sonega. U drugom meču, Marin Čilić je izgubio od mladog Italijana Janika Sinera sa 2:1, dok je hrvatski dubl, prvi na svetu inače, Mektić i Pavić rutinski slavio sa 2:0 protiv Fonjinija i umornog Sinera.

Hrvatska, Dejvis Kup
foto: Profimedia

Hrvatska u polufinalu čeka boljeg iz meča Srbija - Kazahstan, a potencijalni klasik s Hrvatima igrao bi se u petak, 3. decembra. Finale je na programu u nedelju, 5. decembra.

Kurir sport / D. L.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track