KANAĐANKA NE IDE U MELBURN: Andresku propušta Australijan open
Foto: EPA/JOHN G MABANGLO

PRELOMILA

KANAĐANKA NE IDE U MELBURN: Andresku propušta Australijan open

Tenis -

Kanadska teniserka Bjanka Andresku saopštila jeda će propustiti predstojeće Otvoreno prvenstvo Australije u Melburnu kako bi se odmorila i oporavila od teške godine.

"Poslednje dve godine su bile vrlo izazovne za mene. Ova godina posebno, provela sam mnogo nedelja u izolaciji i karantinu, što je uticalo na mene psihički i fizički. Uz to, moja baka je nekoliko nedelja bila u bolnici zbog korona virusa, što me je baš pogodilo", navela je Andresku na društvenim mrežama.

Ona je rekla da često "nije bila svoja" tokom treninga i mečeva i da je imala utisak da ceo svet nosi na svojim ledjima.

"Nisam mogla da se odvojim od svega što se dešava van terena, osećala sam zajedničku tugu i uznemirenje i to je sve uticalo na mene. Želim dodatno vreme za oporavak, da naučim nešto iz ovoga i da nastavim da se bavim dobrotvornim radom, da uzvraćam i radim na sebi, pošto znam da ću se, radeći to, vratiti jača", navela je nekadašnja četvrta teniserka sveta.

"Zbog toga neću sezonu početi u Australiji, uzeću dodatno vreme da razmislim, treniram i pripremim se za sezonu 2022.", dodala je šampionka Ju Es opena iz 2019. godine.

Prvi grend slem turnir u sezoni Otvoreno prvenstvo Australije biće održan od 17. do 30. januara u Melburnu.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track