SVETSKI BROJ JEDAN IMAĆE DVOSTRUKU FUNKCIJU NA ATP KUPU: Novak Đoković predvodiće tenisere i kao selektor Srbije!
Foto: EPA/MARK EVANS

Nova uloga

SVETSKI BROJ JEDAN IMAĆE DVOSTRUKU FUNKCIJU NA ATP KUPU: Novak Đoković predvodiće tenisere i kao selektor Srbije!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trebalo bi da obavlja funkciju selektora Srbije na predstojećem ATP kupu u Sidneju, otkrio je Viktor Troicki

On je u razgovoru za "Sportski žurnal" rekao da verovatno neće putovati u Australiju na ATP kup, pa će ga na selektorskoj poziciji teniske reprezentacije Srbije gotovo izvesno zameniti svetski broj jedan, Novak Đoković.

- Ja se kao selektor na ovom takmičenju ne pitam mnogo i ne verujem ni da ću ići. Selektor ništa ne odlučuje, jer prvi i drugi reket po automatizmu igraju singl, tu nema nekih promena. Jedino ako se neko od njih dvojice povredi, može neko da ih zameni. Ne mogu ništa da odlučujem. Za sada ne idem.

ATP Kup, Sidnej, Novak Đoković, Nenad Zimonjić, Viktor Troicki, Nikola Čačić, Dušan Lajović
foto: EPA/BIANCA DE MARCHI

Osvrnuo se potom Troicki i na dubl.

- Dubl se dogovara, mogao bih to da utičem. S druge strane, po pravilima, ako nema selektora, prvi igrač reprezentacije može da preuzme njegovu ulogu, da određuje ko će igrati u dublu. To je Novak, rekao je Troicki za Sportski žurnal.

ATP kup, čije je prvo izdanje Srbija osvojila prošle godine, održava se od 1. do 9. januara 2022. u Sidneju, a naša zemlja takmičiće se u grupi A sa Norveškom, Čileom i Španijom.

Kurir sport / Sportski žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track