NE DAJEMO ĐOKOVIĆU ŠANSU DA IGRA! Ministar iz Australije ODBRUSIO navijačima: Ako mislite da smo to uradili zbog Novaka - GREŠITE!
Foto: EPA

australijan open

NE DAJEMO ĐOKOVIĆU ŠANSU DA IGRA! Ministar iz Australije ODBRUSIO navijačima: Ako mislite da smo to uradili zbog Novaka - GREŠITE!

Tenis -

Bliži se Australijan Open, a situacija sa učešćem Novaka Đokovića ne postaje jasnija.

Iz Australije su stigle informacije da će svi učesnici morati da budu vakcinisani, a poslednji je o tome govorio Martin Pakula, ministar sporta u državi Viktorija.

On je poručio da ni najbolji teniser sveta ne može da bude izuzet iz strogih pravila, ali da postoji mogućnost da na Australijan Openu zaigraju i oni koji nisu primili vakcinu.

Pakula je potom odgovorio svima koji veruju da je odluka države Viktorija doneta samo kako bi se pronašao način da Đoković brani titulu u Melburnu čak i u slučaju da u taj grad stigne nevakcinisan.

- Ako ljudi misle da smo ovo uradili kako bismo dali šansu Novaku da igra, jako greše. Svi koji učestvuju moraju da budu vakcinisani ili da imaju značajan razlog zašto nisu to uradili. Nije na meni, niti premijeru ili bilo kom drugom političaru, da odlučujemo ko će da igra. Proceniće komisija stručnjaka - poručio je Pakula.

Australijan open će početi 17. i trajaće do 30. januara, a Đoković je na poslednja tri izdanja bio pobednik.

Kurir sport

Bonus video:

02:31

KOJE VAKCINE NAS NAJBOLJE ŠTITE OD OMIKRON SOJA KORONE? Doktor Kamenov otkrio kako nova mutacija deluje na kliničku sliku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track