ZVEREV IZRAČUNAO KADA I KAKO ĆE DA PRESTIGNE ĐOKOVIĆA: Nemac planira da sruši Novaka već u Melburnu! OVO MU JE PLAN!
Foto: Profimedia

Aleksandar se nameračio na Srbina

ZVEREV IZRAČUNAO KADA I KAKO ĆE DA PRESTIGNE ĐOKOVIĆA: Nemac planira da sruši Novaka već u Melburnu! OVO MU JE PLAN!

Tenis -

Aleksandar Zverev, trenutno treći teniser sveta, sa velikim optimizmom ulazi u novu sezonu.

Nemac se uveliko sprema za prvi Grend slem, Australijan open, a posebno u mislima mu je preuzimanje prvog mesta na ATP turu. To mesto suvereno drži Đoković, koji je ovog ponedeljka ušao u 352. nedelju. Novak je odavno bez konkurencije u muškom tenisu, a želi da postavi i rekord u tenisu koji trenutno drži Nemica Štefi Graf sa 377 nedelja.

Novak Đoković
foto: EPA

Ipak, ako se Zverev pita, Novaku to neće poći za rukom jer planira da ga "skine" sa trona već u januaru u Melburnu.

- Svestan sam da sam relativno blizu toga da postanem svetski broj 1. Ali, naravno moram da osvojim dosta turnira i Grend slemova. Videćemo šta će biti sa Đokovićem u Melburnu. Nadam se da će ga pustiti da igra. Prema mojim proračunima, ako Novak ne dođe u Australiju, a ja osvojim turnir, bio bih prvi na svetu - izjavio je Zverev za Eurosport.

Novak Đoković, Aleksandar Zverev
foto: Profimedia

Oko statusa Novaka Đokovića još uvek vlada fama. Srpski teniser se nije definitivno odredio po pitanju učešća u Melburnu gde brani tron. Jasno je da Zverev pravi račun bez krčmara, ne samo kada je u pitanju Novak, već i Medvedev koji je drugi na svetu.

Đoković trenutno ima 11.540 bodova i u slučaju odustajanja od Australijan opena izgubio bi 2.000 poena. Danil Medvedev je drugi sa 8.640 bodova, a Aleksander Zverev treći sa 7.840 bodova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track