ROLERKOSTER EMOCIJA! Novak otvorio dušu kao nikada do sad: Žalim samo zbog toga što nisam zaplakao ranije...
Foto: AP

POTPUNO OTVORENO

ROLERKOSTER EMOCIJA! Novak otvorio dušu kao nikada do sad: Žalim samo zbog toga što nisam zaplakao ranije...

Tenis -

Novak Đoković otvorio je dušu za francuske medije...

Ugledni francuski list L'Ekip, proglasio je Novaka Đokovića najboljim sportistom sveta za 2021. godinu i tim povodom napravio intervju u kojem je Nole govorio o dešavanjima u odlazećoj godini, a koja su na njega ostavila poseban pečat.

Novak Đoković
foto: Profimedia

"Ovo je bila jedna od onih posebnih godina u životu, ne samo u smislu rezultata, već i svih tih rekorda, pa pandemije, svih tih emocija na i van terena. Drago mi je što je posle svega 2021. gotova", rekao je Đoković koji je u godini na izmaku znao da pusti suzu.

Olimpijske igre u Tokiju, kao i finalu US opena i dalje ga bole.

"Danil je tog dana igrao bolje od mene. Imao je tako jasan plan igre i pride ga je divno sprovodio u delo. Iskreno, nije mi ni dao mnogo šansi… Servis mu je bio nepredvidiv, s dosta varijacija, pogađao je svaki ćošak terena", iskreno priča Nole o finalu Grend Slema u Americi, a onda se dotakao i emocija.

"Plakao sam prvo zbog te neverovatne podrške. Bile su to suze radosnice. Zbog sve te ljubavi. Onda su se te suze radosnice pretvorile u suze tuge. Nisam se naravno predavao, ali sam osećao da ću se vrlo, vrlo teško vratiti u situaciju da pobedim", rekao je Nole i priznao da žali samo zbog jedne stvari:

Novak Đoković, US open
foto: Profimedia

"Žalim samo zbog toga što nisam zaplakao ranije. To oslobađanje je stiglo prekasno. Posle toga sam mu uzeo servis, osvojio naredni gem, ne kažem da bih pobedio da sam ranije zaplakao, ali ko zna? Ali hej, zaista verujem da se u životu sve dešava sa razlogom. Kao da Bog ili univerzum ili šta god odlučuju šta će da se desi tog dana".

Do tog momenta imao je 27 uzastopnih pobeda na Grend slemovima, ali su emocije posle svega morale da izađu na videlo.

"Rolerkoster emocija. Svi su preživeli težak period. Ali mi smo bili primorani da zbog posla putujemo u različite zemlje i u svakoj su bila različita pravila. U takvim okolnostima je veoma teško ostati psihički zdrav, sačuvati sve one rutine koje ti dozvoljavaju da budeš najbolji ti", zaključio je Novak.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track