ZBOG NOVAKA IZABRAO SRBIJU! KO JE NOVI SELEKTOR TENISERA? Ivan je rođen u Subotici, igrao za Hrvatsku, a sada odlučio da se vrati
Foto: Starsport, EPA/Yoan Valat

Pojačanje

ZBOG NOVAKA IZABRAO SRBIJU! KO JE NOVI SELEKTOR TENISERA? Ivan je rođen u Subotici, igrao za Hrvatsku, a sada odlučio da se vrati

Tenis -

Dejvis kup reprezentacija Srbije učestvovaće na ATP kupu u Sidneju od 1. do 9. januara bez Novaka Đokovića, ali sa novim trenerom.

Srpsku ekspediciju koju čine Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić i Matej Sabanov, predvodiće sa klupe Ivan Sabanov.

Ivan i Matej su braća blizanci koja su nedavno podigla dosta bure u regionu odlukom da napuste Hrvatsku i pređu da igraju za Srbiju.

Rođeni su 25. juna 1992. godine u Subotici. Deda im je tamo izgradio teren u dvorištu, pa su tu počeli da igraju tenis sa 5, 6 godina. Ubrzo su postali članovi Teniskog kluba Palić, odakle su prešli u Osijek kada su završili osnovnu školu. Razlog odlaska u Osijek bio je taj što im je majka radila kao profesorka gimnazije, takođe i to što u Subotici nisu imali zatvorene terene na kojima bi mogli zimi da treniraju. Po završetku škole počeli su da igraju profesionalne turnire.

Ivan je do sada osvojio jednu ATP titulu u dublu i 28 titula na ITF turnirima. U oktobru je stigao do 94. mesta na ATP dubl listi.

Predstavili su se domaćoj javnosti na najbolji mogući način. Osvojili su Serbia open iz serije 250, a onda na ivici suza govorili o tom trenutku.

"Ovako kako smo dočekani ovde nećemo biti dočekani nigde ni na jednom turniru, pa verovatno nikada", rekli su Sabanovi.

Zatim otkrili deo njihove priče.

"Naši roditelji su bili uz nas i kada nismo imali novac, verovali smo da možemo da ostvarimo snove. Hvala im najlepše na tome, nastavićemo da radimo kao i do sada, daćemo sve od sebe. Hvala svima, svim navijačima znam da neki nisu mogli da budu tu, ali svi koji su bili tu. Hvala im od srca", kazala su tada braća Sabanov.

Otkrili su i da je Novak Đoković odigrao veliku ulogu u njihovim karijerama.

"Novak nam je dao sve. Dao nam je najbolje moguće uslove. Podrška Novaka Đokovića nešto je što se ne može opisati rečima. On je naš uzor oduvek i osoba kojoj se divimo tokom naših karijera. Njegova podrška znači nam jako puno. Svaki njegov savet izuzetno je vredan za naše karijere i velika nam je čast što imamo prilike da učimo od takvog tenisera. Trenirali smo kod njega, pružio nam je najbolje moguće uslove i to je ono što nam je zaista trebalo", rekao je Matej Sabanov za „Jutarnji list“.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track