ON JE JEDINI ČOVEK KOJI MOŽE DA DOZVOLI NOVAKU ULAZAK U AUSTRALIJI: Jači je od države! Odluka o vizi je u njegovim rukama
Foto: EPA/Lukas Coch, EPA/Alessandro Di Marco

On se pita

ON JE JEDINI ČOVEK KOJI MOŽE DA DOZVOLI NOVAKU ULAZAK U AUSTRALIJI: Jači je od države! Odluka o vizi je u njegovim rukama

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije mogao da uđe u Australiju po sletanju u Melburn.

Lokalne vlasti države Viktorija su mu priredile skandalozan doček pola sata pre ponoći i odbile vizu. Navno je napravljena greška u dokumentaciji koju je podneo Novakov tim.

Vlada Viktorije već mesecima vodi negativnu kampanju protiv Đokovića, a ona je kulminirala ovim činom da mu ne dozvole ulazak u zemlju.

Ipak, konačna odluka nije u rukama Viktorije, već savezne vlade Australije.

Novakova sudbina je sada u rukama jednog čoveka. Njegovo ime je Aleks Houk i on je Ministar za imigraciona pitanja.

Houk ima dva rešenja pred sobom, ili da deportuje Novaka Đokovića, ili da mu dozvoli ulazak u zemlju i učešće na Australijan openu.

Prema zakonu Australije, reč ministra za imigraciju je iznad svih, pa čak i države Viktorije. Pošto je granica federalno gledište, ministar za imigraciju ima apsolutnu vlast i može da poništi svaku odluku, čak i onu koju donese određena federalna država.

Bez obzira na konačan rasplet situacije već sada je jasno da su se Australijanci žestoko obrukali dočekom najboljeg tenisera svih vremena i čoveka koji drži rekord sa devet titula na Australijan openu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track