OGLASIO SE DŽELAT! Premijer Australije likuje zbog ukidanja vize Noletu: Pravila su pravila...
Foto: EPA Juanjo Martin, EPA Lukas Coch

Skot Morison među prvima započeo hajku na Novaka

OGLASIO SE DŽELAT! Premijer Australije likuje zbog ukidanja vize Noletu: Pravila su pravila...

Tenis -

Australijski političari su izazvali pravi haos i neviđen teniski skandal. Može se reći bez dileme i skandal veka, jer ovako nešto nije zabeleženo.

Odlučili su da proteraju iz zemlje najveću legendu Australijan opena i najboljeg tenisera sveta ikada, Novaka Đokovića, kome je zabranjen ulaz u zemlju uz torturu na aerodromu.

Đoković je krenuo u Melburn nakon što je dobio dozvolu australijskih vlasti i medicinsko izuzeće od strane državne komisije.

A onda, ta ista država ne dozvoljava mu da uđe u zemlju zbog navodne problematične dokumentacije i neadekvatnih dokaza za medicinsko izuzeće.

Jedan od prvih koji je pokrenuo hajku i najavio mogućnost deportacije Đokovića bio je Skot Morison, premijer Australije, koji je istakao da će Novak biti vraćen prvim avionom iz Melburna, ukoliko nema odgovarajuću vizu.

Već tada je moglo da se nasluti da se Novaku ne piše dobar scenario na carini. Opet, mnogi su mislili "nema šanse da ne puste najveću legendu Australijan opena, rekordera, najvećeg ikada, čoveka koji je promovisao Australijan open i Australiju kao niko pre.

Ali, desio se skandal veka i Novak je uz sramotnu torturu od osam sati zatočeništva na aerodromu na kraju odbijen za vizu. Skot Morison je na kraju to podelio sa svojim pratiocima

- Đokoviću je ukinuta viza. Pravila su pravila, posebno kada su u pitanju naše granice. Niko nije iznad ovih pravila. Naša snažna granična politika bila je ključna za Australiju koja ima jednu od najnižih stopa smrtnosti od COVID-a u svetu, i dalje smo oprezni - napisao je premijer Australije.

Kurir.sport/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track