DA LI OVO MOŽETE DA ZAMISLITE? Da je Rodžer Federer uhapšen u Meburnu, da Australijan open ĆUTI, da ATP ĆUTI, da I Novak ĆUTI?
Foto: Shutterstock/Adam Vilimek, Profimedia

Koliko su samo jadni

DA LI OVO MOŽETE DA ZAMISLITE? Da je Rodžer Federer uhapšen u Meburnu, da Australijan open ĆUTI, da ATP ĆUTI, da I Novak ĆUTI?

Tenis -

Prošla su četiri dana od hapšenja Novaka Đokovića u Melburnu i njegovog smeštanja u onaj jezivi pritvor, a da se i dalje nisu oglasili neki od najvažnijih faktora u svetu tenisa!

ATP - krovna teniska organizacija. Zadužena za brigu o SVIM teniserima nijednu jedinu reč nije objavila o ovom slučaju. Možda su im zanimljviji rezultati nekog 243. tenisera sveta jer se time naširoko bave, nego što je prvi igrač na planeti u zatvoru.

Novak Đoković
foto: EPA/Alessandro Di Marco, Shutterstock

Australijan open - prvi gren slem u sezoni i turnir na koji je Novak osvajao devet puta. Dosta mu je, zar ne? Mnogo bi mu bilo da bude dvocifren. Ažurni Australijan open bavi se neki marginalnim stvarima i objavljuje izveštaje sa turnira koji se igra u Melburnu, gde su inače zabranjeni sve transparenti i pominjanje Đokovića.

Rodžer Federer - jedno od najvećih teniskih imena i čovek koji se oglašavao o svakom velikom problemu u svetu tenisa. Sada ga nema nigde. Verovatno od brojnih obaveza nije ni ispratio šta se desilo i da je najbolji teniser sveta iza rešetaka. Podsećamo, Federer je veliki borac za prava tenisera.

Rodžer Federer
foto: Profimedia

Ajde da zamislimo bar na kratko da se sve ovo desilo Federeru. Dobro, znamo da je nemoguće, ali bar fiktivno. Da li bi ćutao Australijan open? Da li bi ćutao ATP? I što je najvažnije - Da li bi ćutao Novak Đoković?

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track