DOLE LANCI I OKOVI, NE VEŽU SE SOKOLOVI: Dirljiv video o plemenitim potezima NOVAKA ĐOKOVIĆA, "MALOG OD SRBIJE"
Foto: Shutterstock, EPA/Alessandro Di Marco

ČISTA SRPSKA I SLOVENSKA DUŠA

DOLE LANCI I OKOVI, NE VEŽU SE SOKOLOVI: Dirljiv video o plemenitim potezima NOVAKA ĐOKOVIĆA, "MALOG OD SRBIJE"

Tenis -

Neven Đenadija, politikolog iz Republike Srpske, objasnio svu suštinu Novakove vladavine svetskim tenisom i različitost od konkurencije

Novak Đoković je sinonim za slobodnog čoveka! Najbolji svetski teniser ujedinio je sve ljude sveta s obzirom na sve ono što prolazi u Australiji. Dobija podršku sa svih strana sveta.

Diplomirani politikolog iz Kostajnice u Republici Srpskoj Neven Đenadija podelio je na društvenim mrežama video podrške Novaku Đokoviću.

Video prati sve ono što je Novak proteklih godina radio u Melburnu, grendslemu koji je osvajao čak devet puta i ostalim velikim turnirima na planeti. Od prisnosti sa publikom, kada uzima jednu bebicu u ruke, ili se fotografiše sa decom na terenu, do toga da dečaka koji skuplja loptice zove da sedne zajedno sa njim na klupu pod kišobran, kako ne bi pokisnuo.

Zaista je poseban Novakov odnos sa decom. Nema turnira na planeti gde najbolji svetski i srpski teniser nije izmamio osmeh najmlađih. A, deca su nevina, neiskvarena, čistih duša. Njih ne možete da prevarite, oni dobro znaju kome će uzvratiti osmeh.

Novak Đoković
foto: EPA/Alessandro Di Marco, Shutterstock

I ništa od onoga što se vidi u videu Novak nije radio iz nekakvog koristoljublja ili marketinga. Sve je to činio čiste duše, da bi pomogao i olakšao drugima. Time je svetu pokazivao čistotu srpske i slovenske duše. Nesvojstveno drugim teniserima, posebno onim uz zapadnog sveta.

Video se završava Novakovim rečima:

- Znam da sam mnogima trn u oku. "Elita" će uvek da podrži "elitu" i to tako ide. Zato je tu neki "mali od Srbije" da se umeša u priču!

"Dolje lanci i okovi, ne vežu se sokolovi" - zaključuje Neven Đenadija u svom videu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track