SNAŽNE REČI BEKERA O ĐOKOVIĆU: To što se NOVAK nije vakcinisao, ne mora da znači da je LOŠ ČOVEK!
Foto: Profimedia

prijateljski

SNAŽNE REČI BEKERA O ĐOKOVIĆU: To što se NOVAK nije vakcinisao, ne mora da znači da je LOŠ ČOVEK!

Tenis -

Nemac predložio svom bivšem štićeniku da se vakciniše jer će u protivnom morati da okonča karijeru

Boris Beker i Novak Đoković sarađivali su uspešn tri godine. Nemac je čovek koji odlično poznaje najboljeg tenisera na svetu, tako da je njegovo mišljenje o svemu onome kroz šta Đoković prolazi u Australiji od izuzetnog značaja.

Boris Beker, Novak Đoković
foto: Profimedia

Boris Beker brani Novaka Đokovića od spinovanih i negativnih vesti koje plasiraju mediji iz Australije, ali i Velike Britanije. Nemac u razgovoru za Bild kaže:

- Morate da poštujete svoju odluku. To što niste vakcinisani ne znači da ste automatski loš čovek. Novak je imao medicinsko izuzeće, zajedno sa još petoro tenisera koji su u žrebu. Bio je u kontaktu direktno sa Australijen openom, i to je rađeno profesionalno. Da nije imao uredne papire, Đoković nikada ne bi ušao u avion. Novak nije idiot!

Pokušao je Boris Beker da pronađe opravdanje i za australijske vlasti koje su u poslednje dve godine svoje stanovnike držali u potpunoj izolaciji od ostatka sveta.

- Nije Đoković prekršio bilo kakva pravila, svima njima je dozvoljeno da igraju, ali očigledno, neki Australijanci nisu videli svoje porodice godinu, godinu i po dana. Razumem tu reakciju u javnosti, ali želim da branim Đokovića jer on tamo ne bi otišao bez medicinskog izuzeća.

Boris Beker, Novak Đoković
foto: Profimedia

Boris je podsetio da između njega i Novaka nije bilo sve idilično, ali da su i pored nekih neslaganja ostali u prijateljskim odnosima.

- Skoro da Novaka smatram članom porodice, ali kao i u svim drugim familijama, ponekad imate neslaganja. U ovom slučaju mislim da pravi veliku grešku što se ne vakciniše. To je nešto što preti ostatku njegove karijere i šansi da se zacementira kao najveći igrač svih vremena - istakao je Beker.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track