07:51

Novak Đoković predstavlja oličenje od čoveka koji propagira sport i slobodu, kao što je to bio recimo Maradona.

iskreno

NEĆE ODUSTATI OD DEPORTACIJE NOVAKA: Poznati advokat upozorava na naredne poteze vlasti ĐOKOVIĆU SPREMAJU NOVE PAKOSTI

Tenis -

Skandal oko odbijanja vize Novaku Đokoviću je posledica sukoba između globalističke i suverenističke struje, smatra advokat Goran Petronijević.

Australijan open, podsetimo, počinje 17. januara, a čak ni danas nije jasno da li će Novak Đoković moći da brani titulu.

- Sport je davno prestao da bude sport i politika je davno umešala prste i u taj najlepši deo ljudskog života. Sve ovo što se Novaku dešava je refleks ozbiljnog sukoba na globalnom nivou odnosno između globalističke i suverenističke struje jer više nemate u svetu ideoloških podela. Najveći predstavnici tog umirućeg globalističkog poretka su upravo anglosaksonski sistemi i među njima se nalaze i australijska država - rekao je Petronijević u jutarnjem programu Kurir televizije.

Advokat je uveren da australijske vlasti neće odustati od deportacije Đokovića.

- Novak Đoković predstavlja oličenje čoveka koji propagira sport i slobodu. To je bio recimo i Maradona. Sloboda podrazumeva suverenizam, a suverenizam podrazumeva suverene države i njihovu saradnju po principima međunarodnog prava. Globalizam je srušio pravo i zamenio ga pravom sile. Ja sam gotovo ubeđen da će smisliti još pakosti za njega - rekao je Petronijević.

Dragan Tomašević, Goran Petronijević, Nole
foto: Kurir televizija

Dragan Tomašević, predsednik Sportskog saveza Beograda, naglasio je da Đoković može normalno da nastavi svoju rutinu ako ga u narednih 24 sata definitivno oslobode i da neće biti toliko posledica na njegovu formu.

- Njemu kao pojedincu je uskraćeno da se bavi onim što najbolje radi, a to je da se bavi sportom. Njegova je lična odluka da li će da se vakciniše. Pravila su bila takva, sa aspekta sporta pričam, da je ispunio apsolutno sve uslove koji su njemu poslati od strane organizatora turnira. Pobogu, valjda organizator turnira uskladi propozicije nastupa na takmičenju sa svim zakonima u zemlji?! Ono što je potpuno paradoksalno je što su australijske vlasti spremne da idu čak i preko odluke suda. Jedna takva prisilna pauza, koju ima Novak, posebno kada je čovek psihički opterećen, nije laka. Njemu su čak i u jednom trenutku uskratili njegov vid ishrane, a svi znamo da ima specifičan način ishrane. Opet Novak je na jednom takvom nivou, da ako se ovo reši u naredna 24 sata, ovo neće ostaviti toliko loš utisak na njegovu formu - rekao je predsednik sportskog saveza Beograd.

Dragan Tomašević, Goran Petronijević, Nole
foto: Kurir televizija

Poslednje informacije govore da je istraga protiv Novaka proširena, a da bi novi detalji mogli da naprave ozbiljan problem najboljem srpskom teniseru.

Petronijević je istakao da je posredi jedna velika diskriminacija i da će se ljudi podeliti u njihovoj državi zbog ovog incidenta.

- Australijske vlasti bi sad trebalo da razmišljaju o tome da ovo što se događa Novaku može da podeli ljude u njihovoj državi. Ne na njegove navijače i nenavijače, naprotiv, već da probudi i neke druge stvari jer je Australija jedna od najzatvorenijih zemalja što se tiče suzbijanja kovida. Suština je skroz zanemarena. Novak dolazi zdrav i imaju mogućnost koliko god hoće puta da ga testiraju. Zašto nisu pribegli tome, to je već pitanje. Ovo je jedna velika diskriminacija Novaka kao predstavnika jednog malog naroda. Kakva bi razlika bila da je smešten u tu vilu koju je rezervisao i da je tamo bio izolovan, a australijske vlasti kada dođu i kažu "vi ne možete da igrate" tu je priča završena. Ili ono prvo što je trebalo da urade. Da kažu nemate uslove da dođete - rekao je advokat.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

08:33

Vuk Brajović o trenutnim dešavanjima koje Novak proživljava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track