ŽREB KAKAV NISMO VIDELI NIKADA U ISTORIJI: Izvlačenje odloženo BEZ OBJAŠNJENJA! Novak saznao rivale, a još ne zna da li će igrati!
Foto: EPA

melburn

ŽREB KAKAV NISMO VIDELI NIKADA U ISTORIJI: Izvlačenje odloženo BEZ OBJAŠNJENJA! Novak saznao rivale, a još ne zna da li će igrati!

Tenis -

Širom sveta ljubitelji tenisa čekaju konačnu odluku o statusu Novaka Đokovića u Australiji, a u međuvremenu održan je žreb za Australijan open.

Nije bilo jasno da li će se najbolji teniser sveta naći među imenima igrača koji će se nadmetati na prvom grend slemu u sezoni, a sve je postalo sumnjivo kada je održavanje žreba odloženo pred sam start istog i to bez ikakvog objašenjenja.

Umesto u 5 časova ujutru po srednjeevropskom vremenu, žreb je počeo u 6.15 časova, a svi su pomislili da je sve to upravo zbog srpskog tenisera.

Međutim, kada je žreb konačno počeo, ime Novak Đoković je bilo među teniserima, a srpski teniser je saznao i rivale koji će da mu stoje na putu za 10. trofej u Melburnu, a ukupno 21. titulu na grend slem turnirima. Naravno, pod uslovom da dobije dozvolu da ostane u državi...

Protivnik Novaka Đokovića u prvom kolu je još jedan Srbin, Miomir Kecmanović koji ne može da kaže da je imao sreće u žrebu.

Australijan open, Novak Đoković
foto: Profimedia

Ukoliko ostane u državi i pobedi Kecmanovića protivnik Đokoviću biće bolji iz duela Amerikanca Tomija Pola (41. na svetu) i jednog od kvalifikanata, a potencijalni protivnici u trećoj rundi su Aleksandar Bublik (35.) i Lorenco Sonego (27.).

Ako i od njih Novak bude bolji, očekuje se da mu u četvrtfinalu protivnik bude Mateo Beretini (7.), a u polufinalu bi mogli da vidimo pravu poslasticu pošto bi Đoković mogao da zaigra protiv Rafaela Nadala (6.) ili Aleksandera Zvereva (3.), dobro poznatih rivala.

Ostali srpski teniseri nisu dobili nimalo lake zadatke.

Srpski teniseri u prvom kolu Australijan opena:

Novak Đoković (1.) - Miomir Kecmanović (78.)

Dušan Lajović (43.) - Martin Fučovič (38.)

Laslo Đere (52.) - Denis Šapovalov (14.)

Filip Krajinović (39.) - Dijego Švarcman (13.)

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja