DA JE FEDERER U PITANJU, KAKO BI STE REAGOVALI?! Novak ne zaslužuje ovakav tretman! Oštre reči ambasadora Srbije u Švajcarskoj
Foto: Profimedia

ISKREN

DA JE FEDERER U PITANJU, KAKO BI STE REAGOVALI?! Novak ne zaslužuje ovakav tretman! Oštre reči ambasadora Srbije u Švajcarskoj

Tenis -

Ambasador Srbije u Švajcarskoj Goran Bradić govorio o negativnom načinu izveštavanja tamošnju medija o Novaku Đokoviću

Kako bi država Švajcarska reagovala da su na primer, australijske vlasti zatočile Rodžera Federera, kao što je slučaj sa Novakom.

To pitanje postavio je ambasador Srbije u Švajcarskoj, gostujući u švajcarskom dnevniku "20 Minuten".

Bradić je u intervjuu švajcarskom dnevniku "20 Minuten", rekao da je tretman teniskog šampiona u Australiji krajnje nekorektan.

Novak Đoković, Rodžer Federer, Vimbldon
foto: Profimedia

Možda je Đoković za neke sporna ličnost. Ali on je profesionalac, strastveni sportista, koji želi da igra tenis, podvukao je Bradić.

Ukazao je da su pojedini australijski političari dodatno zagrejali atmosferu i nepotrebno izazvali celu ovu aferu.

-Kako bi Švajcarska reagovala da je, na primer, Federer tako tretiran u Australiji ili nekoj drugoj zemlji - upitao je Bradić, ističući da je iznenađen i obimom, ali i generalnim, pretežno negativnim načinom izveštavanja švajcarskih medija o svetskom broju jedan i celoj situaciji u Melburnu.

Ambasador Srbije je rekao da se dipomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije svakodnevno javljaju građani koji se žale na tako ophođenje švajcarskih medija prema Đokoviću.

-Ni Đoković, ni Srbi koji žive u Švajcarskoj ne zaslužuju takav tretman - konstatovao je ambasador.

Novak Đoković, Rodžer Federer, korona, maske
foto: Profimedia

Bradić je ukazao da je Đoković idol, heroj, ne samo u Srbiji, nego i celom regionu.

Činjenica je da je Đoković pozvan da igra na turniru u Australiji, izdata mu je viza, koja se dobija na osnovu priloženih dokumenata koji se proveravaju, i koja se ne izdaje olako, a Novaku su dve nezavisne grupe medicinskih eksperata odobrile izuzeće.

-Đoković nije, dakle, ilegalno ušao u Australiju, na nekom brodu ili splavu, a saslušavan je satima na aerodromu, a potom odveden u hotel sa poprilično lošim uslovima smeštaja, i to nije u redu, naglasio je Bradić.

Na pitanje šta očekuje dalje u vezi sa Novakovim slučajem, Bradić je kazao da je sud nepristrasno i nezavisno doneo presudu u korist našeg tenisera, ali da je ishod i dalje otvoren, jer je moguće da resorni australijski ministar iskoristi svoja ovlašćenja koja bi sprečila najboljeg tenisera da igra na Australijan Openu.

On se nada da će Đoković igrati i pobediti u Melburnu, a turnir se igra od 17. do 30.januara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track