RAFA ZADAJE NISKE UDARCE! Nadal: Nijedan igrač nije važniji od AO! Ne slažem se sa onim što radi Novak u poslednje 2 nedelje!
Foto: EPA/DIEGO FEDELE

AUSTRALIJAN OPEN

RAFA ZADAJE NISKE UDARCE! Nadal: Nijedan igrač nije važniji od AO! Ne slažem se sa onim što radi Novak u poslednje 2 nedelje!

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je danas da je Australijan open važniji od bilo kog igrača i da će takmičenje u Melburnu biti sjajno sa ili bez Novaka Djokovića.

"Iskreno, malo sam umoran od ove situacije... Sasvim je jasno da je Novak Đoković jedan od najboljih igrača u istoriji, bez sumnje. Ali ne postoji nijedan igrač koji je važniji od takmičenja. Niko, čak ni Rodžer, Novak ili ja, ni Bjern Borg koji je bio neverovatan u svoje vreme. Igrači dolaze i odlaze, tenis ide dalje", rekao je Nadal.

"Australijan open je važniji od bilo kog igrača. Ako zaigra konačno biće OK. Ako ne igra, Australijan open će biti veliki Australijan open sa ili bez njega. To je moje gledište", dodao je on.

Rafael Nadal
foto: EPA/ALI HAIDER

Nadal je rekao da poštuje Đokovića "kao osobu i kao sportistu".

"Zaista ga poštujem, iako se ne slažem sa mnogo stvari koje je uradio u poslednje dve nedelje", rekao je 35-godišnji Španac.

Prvi teniser sveta je i dalje u žrebu za odbranu titule na Australijan openu, ali je vraćen u imigracioni pritvor nakon što mu je australijska vlada drugi put ukinula vizu.

Đoković će u pritvoru sačekati početak zvaničnog saslušanja koje je zakazao za subotu u 23.30 po srednjeevropskom vremenu, na kojem će biti odlučeno da li može da ostane u Australiji.

Takmičenje na prvom grend slem turniru u sezoni počinje u ponedeljak.

Novak Đoković, Australija, Australian open
foto: Shutterstock, EPA/Alessandro Di Marco

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track