MINISTAR KOJI GLUMI BOGA: Trojica sudija koja su odlučila o Novakovoj deportaciji GODINAMA SU NEMOĆNI protiv ovog čoveka
Foto: EPA Diego Fedele, AP Mick Tsikas

Ne vole ga u australiji

MINISTAR KOJI GLUMI BOGA: Trojica sudija koja su odlučila o Novakovoj deportaciji GODINAMA SU NEMOĆNI protiv ovog čoveka

Tenis -

Novak Đoković će u što kraćem roku morati da napusti Australiju.

Federalni sud je u nedelju ujutru po srednjeevropskom vremenu doneo odluku da odbije žalbu Novakovih advokata na odluku imigracionog ministra Aleksa Hoka da ukine njegovu vizu za boravak u Australiji.

Suđenjem je rukovodilo tročlano sudsko veće koje čine vrhovni sudija Džejms Alsop, sudija Entoni Besanko i sudija Dejvid O'Kalahan. Nakon što je tim Novaka Đokovića predvođen advokatom Nikom Vudom gotovo dva sata pokušavao da pobije tri glavne tačke optužnice usledila je pauza nakon koje je Sud saopštio svoju odluku.

Ubrzo nakon što je javnosti postalo poznato da će Novak Đoković biti deportovan oglasila se ASRC, australijska najveća nezavisna grupa koja podržava ljude koji se bore za azil.

Aleks Hok, Novak Đoković
foto: EPA/LUKAS COCH, AP/Andy Brownbill

Oni su objasnili da Đoković u samom startu nije imao šansu protiv ministra Hoka koji

- Da li ste znali da isti Federalni sud koji je odlučio o Đokovićevoj sudbini zapravno nema moć da oslovodi 79 imigranata koji su zatvoreni devet godina. To je zato što smo imigracionom ministru dozvolili da sam odlučuje o njihovoj sudbini i izigrava Boga - saopštio je ASRC i ubrzo nakon toga dodao:

- Jedini put koji je preostao Đokoviću je da traži posebno odobrenje za žalbu pred Višim sudom koje je teško dobiti. Čak i ako dobije odsustvo ministar za imigraciju može da ga zadrži u pritvoru. To je ono što on radi ljudima koji traže azil - poručili su na društvenoj mreži Tviter.

Novak i njegov tim su u međuvremenu odustali od tog pomenutog puta i jedine šanse, možda su i sami bili svesni da ne mogu da pobede.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track