NOVAK SLETEO U DUBAI: Navijači ga OPSEDALI, a on još jednom pokazao KOLIKI JE CAR (FOTO)
Foto: Pritnscreen/Twitter

BRAVO NOLE

NOVAK SLETEO U DUBAI: Navijači ga OPSEDALI, a on još jednom pokazao KOLIKI JE CAR (FOTO)

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rano jutros sleteo je u Dubai.

Odmah po sletanju najboljeg srpskog tenisera ikada saletali su navijači, a on je, iako izmučen od pokla Australije i dugog leta, ljubazno izašao u susret za selfi.

Podsetimo, tročlano veće Saveznog suda jednoglasno je odbilo žalbu Đokovića na ukidanje vize, pa je on deportovan iz Australije i neće braniti titulu na Australijan openu u Melburnu.

Odluku o ukidanju vize doneo je ministar za imigracije Aleks Hok, jer bi po njegovom mišljenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv korona virusa, ali i zbog zabrinutosti za javno zdravlje.

Aleks Hok
foto: EPA/LUKAS COCH, Profimedia

"Verovali smo da će biti uvažena činjenica koju je sud potvrdio - da Novak ima validnu vizu, da će pravda biti zadovoljena i da nikakvi 'javni interesi' neće biti izgovor za odluku koja je doneta", piše u saopštenju.

Porodica je navela da su ovo teški trenuci, pogotovo za prvog tenisera sveta i da sada mora da mu pruži najveću podršku.

"Bićemo tu da podelimo udarce koje je primio, da mu pomognemo da vrati energiju, veru u ovaj sport, pre svega u fer-plej koji je ovde u potpunosti izostao. Ponosni smo na njega i snagu koju je pokazao i borbi koju je dostojno vodio. Verujemo da će iz ove situacije izaći jači i da će vreme pokazati ono što je nesporno uvek do sada potvrdjivao, a to je da je veliki šampion i čovek", navodi se u saopštenju.

Novak Đoković, Srđan Đoković, Đorđe Đoković, Dijana Đoković, porodica, Goran Đokovic
foto: Zorana Jevtić, Starsport

(Kurir sport)

Bonus video:

00:10

NOLE DOĐI KUĆI, TVOJ NAROD TE VOLI! Beograd SVETLI u čast Đokovića, sve u znaku SRPSKE TROBOJKE! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track